SEGRE

ESNOTICIA

Una protesta negacionista reuneix uns 30.000 manifestants a Berlín

No respecten les mesures de seguretat, i la policia acaba per dissoldre la marxa

Imatge dels manifestants que van protestar ahir a Berlín contra les mesures per combatre la Covid.

Imatge dels manifestants que van protestar ahir a Berlín contra les mesures per combatre la Covid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant de 30.000 persones van participar ahir en una manifestació contra les restriccions adoptades pel Govern alemany per frenar els contagis de coronavirus al país. Malgrat que les autoritats de la ciutat van intentar que no se celebrés, els tribunals van avalar la convocatòria, però amb la condició que els assistents portessin mascaretes i respectessin les mesures de seguretat. Tanmateix, no van mantenir les distàncies i la majoria no portava màscara, amb la qual cosa la policia va acabar per dissoldre’ls.

Els manifestants, mentre s’agrupaven al bulevard berlinès Unter den Linden, corejaven consignes com “obre la porta” o “som el poble”, fent-se eco de les proclames utilitzades durant les protestes en favor de la democràcia que es van viure a Berlín durant els últims anys d’existència d’Alemanya de l’Est. Van acabar al davant la Porta de Brandenburg, símbol de la partició germànica durant mig segle XX. Va ser en aquest punt on els agents, al constatar que els participants no portaven mascareta ni tampoc mantenien les distàncies, van instar els organitzadors a desconvocar la protesta. Hi va haver enfrontaments i tres-centes detencions, després que alguns manifestants llancessin botelles contra els agents. Aquesta no és la primera marxa negacionista a la capital germànica, el dia 1 d’agost n’hi va haver una altra amb també 30.000 assistents. Per la seua banda, els contagis a Alemanya van depassar ahir la barrera dels 240.000 des del començament de la pandèmia. I és que es van detectar gairebé 1.500 nous positius. També va perdre la vida una persona per coronavirus.

En paral·lel, es va produir una altra multitudinària marxa negacionista a Londres, a Trafalgar Square, encara que l’assistència no va ser tan elevada com la que es va registrar a Berlín.

Grècia prohibeix els vols amb origen i destinació a CatalunyaGrècia va acordar ahir la suspensió de les connexions aèries amb Catalunya en el marc de les mesures que està adoptant per combatre el coronavirus. D’aquesta manera, des de dimarts, queden anul·lats els vols des d’aeroports catalans a Grècia i també els que, des de territori hel·lè, es dirigeixen a Catalunya. A més, exigirà una prova PCR negativa als viatgers que pretenguin entrar al país des de la resta de l’Estat espanyol. Aquests tests negatius s’exigeixen també a les persones procedents de Bèlgica, Bulgària, Romania, Malta, Suècia, Albània, Macedònia del Nord i els Emirats Àrabs Units.

tracking