SEGRE

ESNOTICIA

Illa descarta tornar per ara a la situació del mes de març

Atribueix l'augment de casos a la mobilitat i a la detecció precoç || El ministre dóna suport que els jutges puguin imposar quarantenes

Imatge del ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Imatge del ministre de Sanitat, Salvador Illa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va descartar ahir tornar al confinament total perquè “res fa pensar que Espanya torni a una situació com la del març”, ja que hi ha un increment de casos que cal controlar però que “per ara no amenaça el sistema sanitari”. En una entrevista a La Vanguardia, Illa va atribuir aquest increment de contagis de Covid “a la mobilitat des del final de l’estat d’alarma i al sistema de detecció precoç que és molt millor que el de fa unes setmanes”. “No estem com al març”, va insistir el ministre, que va explicar que “més de la meitat dels casos detectats són asimptomàtics, la mitjana d’edat és molt més baixa (entorn de 40 anys), casos més lleus, la pressió hospitalària ronda el 5% i, afortunadament, el nombre de víctimes és molt diferent al del març i l’abril”. Va admetre que està “preocupat” i que ho estarà fins que no es trobi “com vèncer aquesta pandèmia”, i va exigir “un canvi d’actitud per part de tots” i no abaixar la guàrdia: “No podrem tornar a viure com abans en mesos, en el millor dels casos.”

El ministre Illa va reconèixer també que “el virus no ha disminuït el poder destructor, no s’ha atenuat. Tampoc se sap si ha canviat” i va admetre que “tothom ha arribat tard a aquesta pandèmia. Ha estat una cura d’humilitat per a tothom”. Pel que fa a la imposició de noves restriccions per contenir l’epidèmia, el ministre va afirmar que més que aprovar noves mesures, cal complir les ja acordades: “Si això ho fem bé, tirarem endavant sense haver de prendre mesures addicionals.” Respecte a les persones que se salten la quarantena després de donar positiu, el ministre es va mostrar contundent: “Saltar-se la quarantena no només és una actitud molt incívica, sinó susceptible de ser delictiva”, per la qual cosa es va mostrar favorable al fet que els jutges puguin imposar-les. El ministre es va mostrar optimista quant al subministrament de la vacuna de la Covid i va augurar: “Si hagués de fer un pronòstic avui, amb les dades de què disposo, diria que al desembre podríem començar a vacunar els col·lectius que més ho necessiten.”

tracking