SEGRE

ESNOTICIA

Sanitaris exigeixen a Madrid un comitè científic assessor

Un hospital de Madrid.

Un hospital de Madrid.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 450 sanitaris “preocupats per la pandèmia” del Covid-19 van firmar ahir un comunicat dirigit a l’Assemblea de Madrid i al govern regional en el qual li exigeixen un decàleg de mesures, entre les quals figura comptar amb un “comitè científic assessor” format per “professionals amb experiència i coneixement”.

Entre les mesures que van exigir hi ha l’obertura de tots els centres de salut i dels consultoris i reforç de la plantilla; la contractació de rastrejadors (entre 1.700 i 2.000), l’establiment de zones bàsiques de salut com unitats de coordinació o el reforç dels serveis centrals i les unitats tècniques de salut pública.

Alerten que la comunitat està davant d’un possible nou col·lapse del sistema sanitari

Van reclamar que es proveeixi d’una suficient capacitat per analitzar proves PCR en laboratoris del SERMAS, garanties perquè els positius s’aïllin i els contactes estrets facin quarantena sense patir perjudicis econòmics; un pla de preparació d’hospitals; un pla de contingència continuat a les residències; garanties de seguretat de tots els treballadors i un pla d’actuació per a establiments docents.

“Aquestes mesures suposen una despesa al voltant de quatre-cents milions d’euros, que pot sufragar-se amb escreix amb una part reduïda dels aproximadament 2.250 milions que la Comunitat de Madrid ha rebut o rebrà del fons extraordinari aprovat pel Congrés dels Diputats per a la Covid-19”, van argumentar. A més a més, també han demanat que s’estableixin indicadors “públics i transparents”, d’actualització diària per “orientar les mesures per a la contenció”.

Entenen que la Comunitat de Madrid està davant d’un possible “nou col·lapse” del seu sistema sanitari a causa de l’augment de positius i l’“absència de mitjans” d’Atenció Primària per atendre “amb rapidesa” els casos sospitosos.

tracking