SEGRE

PROTESTES POLÈMICA

Una víctima mortal per trets a Portland entre manifestants

Xoc entre simpatitzants del president Donald Trump i el moviment Black Lives Matter || La policia investiga el succés

Una manifestant va ser registrada per pintar un mural.

Una manifestant va ser registrada per pintar un mural.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home va morir per un tret al pit a la ciutat de Portland (Oregon, EUA) després que dissabte a la nit es registressin xocs entre simpatitzants del president, Donald Trump, i membres del moviment Black Lives Matter (La vida del negres compta). El mandatari ja ha aprofitat el succés per reforçar el seu missatge de “llei i ordre” de cara a les eleccions del novembre, en les quals opta a la reelecció; mentre que el seu rival, el demòcrata Joe Biden, l’ha acusat d’incitar a la violència.

La policia de Portland ja investiga el succés i no ha ofert detalls sobre la víctima, encara que en vídeos publicats a Twitter es veu un home blanc amb una gorra dels Patriot Prayer, un grup de l’extrema dreta amb base a Portland i que s’ha enfrontat en el passat als que reclamen justícia racial.

Centenars de vehicles van assistir a una marxa per Portland a favor del president Trump

La policia, tanmateix, no va precisar si el succés està directament relacionat amb els enfrontaments que van esclatar dissabte a la nit àl centre de Portland, ciutat que ha viscut constants protestes des de la mort al maig de l’afroamericà George Floyd, asfixiat per un policia blanc.

Tot va començar amb la mobilització en automòbils que van organitzar simpatitzants de Trump: es van reunir amb els seus vehicles en un centre comercial als afores de Portland i van conduir cap al centre de l’urbs amb camions, cotxes i motos uns darrere els altres, en una línia que s’estenia diversos quilòmetres.

Mentre es desplaçaven, els manifestants van fer onejar banderes amb el lema “Trump 2020” des dels cotxes. La policia va xifrar en “centenars” els vehicles que van assistir a la marxa i va explicar que, una vegada que van arribar al centre de Portland, van començar els enfrontaments amb els manifestants de Black Lives Matter, amb els quals van intercanviar insults i agressions físiques que no van anar a més.

Tanmateix, els agents van respondre a uns trets i van trobar a terra un home al qual havien disparat mortalment al pit.

tracking