SEGRE

DIADA PRESENTACIÓ

Homenatge institucional a les víctimes del virus l'11-S

Projectaran imatges dels presos i els actes seran sense públic || El Parlament entregarà la Medalla d'Honor als sanitaris

Budó i Costa, ahir, en la presentació dels actes de la Diada.

Budó i Costa, ahir, en la presentació dels actes de la Diada.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les víctimes del coronavirus seran les protagonistes dels actes institucionals organitzats pel Govern i el Parlament amb motiu de la Diada. Així ho van anunciar ahir la portaveu de l’Executiu, Meritxell Budó, i el vicepresident primer de la Cambra, Josep Costa, que van subratllar que els actes tindran un format “més reduït” que altres anys a fi de complir les mesures sanitàries contra la pandèmia. Així, van indicar que seran activitats sense públic, “més íntimes” i sota el lema Aquesta terra. La vigília de la Diada, es projectaran imatges dels líders independentistes empresonats al Palau de la Generalitat per visualitzar la “seua tornada” a Catalunya. En paral·lel, s’emetrà a TV3 l’acte central de l’11-S, que estarà gravat i serà sense públic. El dirigirà Lluís Danés. L’acte es dividirà en diversos temes, dedicats al confinament, a les víctimes de la pandèmia i al personal sanitari, i hi actuaran diversos artistes com Xavi Lloses, Alfred Tapscott, Montse Colomé, Ivan Benet, el Cor Jove de l’Orfeó Català, Lídia Pujol, l’Escolania de Montserrat, Sopa de Cabra, Suu, Andrés Corchero o In Crescendo.

També la vigília de l’11-S, el Parlament entregarà la seua Medalla d’Honor en categoria d’or als professionals del sistema de salut de Catalunya. Amb tot, segons va explicar Budó, encara està en l’aire la celebració de la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova. En aquest sentit, va indicar que estan en contacte amb l’ajuntament de Barcelona per adoptar una posició conjunta.

La Generalitat encara no ha decidit si se celebrarà la tradicional ofrena floral a Rafael Casanova

D’altra banda, els CDR van cridar ahir a través de la xarxes socials a sortir al carrer per reivindicar la independència durant la Diada. L’ANC, per la seua part, va cridar dilluns a manifestar-se des dels balcons a les 17.14 de l’11-S, a més de les concentracions davant d’edificis de l’administració espanyola a Catalunya.

A més, el president del Parlament, Roger Torrent, va presentar ahir la campanya commemorativa del quaranta aniversari del restabliment del legislatiu català.

tracking