SEGRE

L'ANC limita les manifestacions de la Diada a 48.000 persones en 107 punts a tot Catalunya

A Lleida ciutat se celebrarà a l’avinguda Balmes, al costat de l’edifici de la delegació d’Hisenda

Un moment de la roda de premsa.

L'ANC limita les manifestacions de la Diada a 48.000 persones a tot CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha limitat a 48.000 persones l’aforament total de les concentracions de la Diada a tot el territori català, que estaran repartides en 107 punts de 82 municipis catalans. Així ho han anunciat aquest dimecres en roda de premsa la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, la coordinadora de la comissió de mobilització, Sònia Urpí, i el coordinador de la comissió de comunicació, Adrià Alsina, en la que han detallat que s’ha habilitat una pàgina web per inscriure’s en les mobilitzacions.

Així, els aforaments –decidits per les territorials de l’ANC– variaran en funció dels municipis: des de les 12 persones que es concentraran a la plaça de l’església de Sant Climent a Taüll fins les 1.700 persones que ho faran a Badalona, mentre que l’aforament al centre de Barcelona serà de prop de 10.000 manifestants repartits en quatre punts. A Lleida ciutat, la concentració tindrà lloc a l’avinguda Balmes, al costat de l’edifici de la delegació d’Hisenda.

"La idea que tenim és que hem d’exercir el dret de manifestació amb plenes garanties per a la salut pública", ha explicat Paluzie, que ha afegit que en els últims dies, d’acord a la situació sanitària, s’ha afegit el perimetraje, el límit d’aforament i el control d’accés mitjançant inscripció prèvia.

L’elecció dels punts de concentració s’ha centrat en edificis de l’Estat a Catalunya, com tresoreries de la Seguretat Social o delegacions d’Hisenda, així com altres de proposats per les territorials, com per exemple una concentració als marges de la carretera N-II en diversos municipis del Maresme (Barcelona) sense arribar a tallar la circulació.

Des de l’ANC han admès que aquest any "hi haurà gent que haurà de quedar-se a casa" i han desaconsellat l’assistència a aquestes manifestacions a persones que pertanyin a col·lectius vulnerables.

L’entitat independentista ha repartit als seus sectorials i territorials un dossier amb indicacions perquè la manifestació sigui el més segura possible, com que es respecti un espai de quatre metres quadrats per manifestant, l’obligatorietat de l’ús de la màscara, l’ús de gel hidroalcohòlic o que les concentracions es facin en carrers i avingudes amples.

tracking