SEGRE

ESNOTICIA

Només els pares amb fills amb Covid podran sol·licitar la baixa laboral

Descartada per a casos de quarantena de menors però amb PCR negativa

Un aparador amb productes per a la tornada a l’escola a Oviedo.

Un aparador amb productes per a la tornada a l’escola a Oviedo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va afirmar ahir que els pares que s’hagin de quedar a casa a cuidar un menor encomanat de Covid-19 o sospitós podrien acollir-se a baixes per incapacitat temporal reglades a la Seguretat Social. Hores després, la portaveu del mateix Govern, María Jesús Montero, va aclarir que si una persona és positiva en Covid-19, el criteri facultatiu és que els convivents més pròxims es mantinguin en quarantena, per això “els pares dels nens positius sens dubte (...) tindran dret a la baixa laboral retribuïda”.

No obstant, va matisar que en cas que el menor tingui una PCR negativa, malgrat que hagi de guardar uns dies de quarantena, els pares no tindran dret a una baixa laboral retribuïda, ja que el progenitor seria el cuidador del petit en quarantena i no d’un malalt. Si es dóna aquest últim cas, tant Pedro Sánchez com María Jesús Montero van recordar que l’Executiu va engegar a l’inici de la pandèmia, quan es van tancar els col·legis a la primavera, el programa Me Cuida, que atorga als treballadors el dret a la flexibilitat de la jornada laboral, fins i tot, del cent per cent, per a la cura de persones al seu càrrec (fins a segon grau), sense que puguin ser sancionats o acomiadat per això.

Aquesta mesura, recollida un reial decret, el 8/20, serà vigent fins al 22 de setembre encara que està en el marc del diàleg social la possibilitat de poder ampliar-la.

Així mateix, Montero va assegurar que en el cas de donar-se noves circumstàncies “que no estiguin en aquest moment previstes i que requereixin la permanència dels pares al domicili per alguna causa, es buscaran els mecanismes que permetin preservar la salut dels menors i complir les recomanacions sanitàries”.

Tot això mentre el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va tornar a sol·licitar al Govern central que busqui una fórmula, com permisos retribuïts, perquè els pares puguin fer-se càrrec dels seus fills.

Pel que fa a la reobertura de les escoles, el president del Govern central es va mostrar convençut que aquesta “serà segura i amb totes les garanties” tant per als nens com per als treballadors.

tracking