SEGRE

PROCÉS NEGOCIACIÓ

Sánchez estudia convocar la taula de diàleg amb la Generalitat aquest mes

Encara que la ministra Montero avisa que no parlaran de l'autodeterminació || Moncloa afirma que el president dificulta la celebració d'aquesta segona reunió

La primera i única reunió de la taula de diàleg, liderada per Sánchez i Torra, va ser a finals de febrer.

La primera i única reunió de la taula de diàleg, liderada per Sánchez i Torra, va ser a finals de febrer.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va deixar ahir oberta la porta que la segona reunió de la taula de diàleg “bilateral” amb la Generalitat, pactada entre els socialistes i ERC en l’acord d’investidura de gener, tingui lloc aquest mes. No obstant, la portaveu del seu Gabinet i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va descartar que es vagi a parlar de l’autodeterminació i va donar la culpa al president, Quim Torra, que, des d’abans de la pandèmia, no s’hagi fet cap reunió més.

I és que la Covid va frenar en sec les sessions de la taula de diàleg, que s’havia de tornar a reunir a la primavera. Després dels mesos més durs de la crisi sanitària, va sonar amb força el juliol perquè es convoqués de nou. Així, ERC va llançar un “ultimàtum” a la Moncloa perquè Sánchez no marxés de vacances sense haver fet la segona reunió. Amb tot, no es va arribar a convocar.

Ara, en el marc dels primers contactes per negociar els pressupostos generals de l’Estat del 2021, Sánchez va manifestar que “confia” en el suport d’ERC i es va mostrar disposat a convocar la taula de diàleg aquest mes. “Però no es parlarà de temes que estan fora de la realitat”, va apuntar Montero després que la seua homòloga a la Generalitat, Meritxell Budó, exigís negociar sobre l’amnistia i l’autodeterminació.

Aragonès advoca per eleccions si Torra és inhabilitatEl vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, va advocar ahir per anar a eleccions en cas que el Tribunal Suprem confirmi la inhabilitació per desobediència dictada contra el president, Quim Torra, pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a causa de la seua negativa a retirar els llaços grocs dels edificis del Govern abans del període electoral dels comicis generals del 28-A de l’any passat. Així, va apostar per “donar veu a la ciutadania” perquè elegeixi un nou president “a les urnes”, alhora que va descartar designar un substitut entre els diputats del Parlament.

tracking