SEGRE

PARTITS ELECCIONS

El PDeCAT no garanteix el suport a Torra i estudia deixar el grup de JxCat

Podria pactar els comptes del 2021 amb Moncloa

El conseller Tremosa i l’exconsellera Chacón, del PDeCAT, ahir.

El conseller Tremosa i l’exconsellera Chacón, del PDeCAT, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, va avisar ahir que no garanteix un suport incondicional el Govern de Quim Torra, després que el president cessés dijous Àngels Chacón, l’única consellera que no havia estripat el carnet de la formació de David Bonvehí. Així, va subratllar que sostindran “amb condicions” Torra.

A més, el lleidatà va admetre que els quatre diputats de JxCat al Parlament que no han abandonat la disciplina del PDeCAT, entre els quals hi ha el mateix Solsona, sospesen si abandonen el grup parlamentari que encapçala Albert Batet. En aquest sentit, va avançar que, en els propers dies, es reuniran amb els quatre diputats que també li queden al PDeCAT al Congrés, entre els quals es troba la lleidatana Concep Cañadell, per fixar una posició comuna. I és que dubten que sigui “compatible” la pugna que mantenen amb la nova JxCat de Carles Puigdemont i continuar en el mateix grup parlamentari que els afins a l’ara eurodiputat. Amb tot, segons fonts dels de Bonvehí, l’objectiu és marcar un perfil ideològic diferent al de JxCat de cara a unes futures eleccions catalanes. Arran d’aquest fet, van deixar oberta la porta que els quatre diputats del PDeCAT a Madrid s’avinguin a negociar amb la Moncloa els pressupostos de l’Estat.

Aragonès avisa que un Govern en funcions no podrà donar llum verda als pressupostos del 2021

D’altra banda, el vicepresident, Pere Aragonès, va aplaudir la tasca dels consellers destituïts per Torra. Mariàngela Vilallonga, fins ara responsable de Cultura, va dir que és una persona “forta” després que el president digués que la remodelació era per “reforçar” el seu Executiu. D’altra banda, el mateix Aragonès va avisar que, si Torra és inhabilitat i el Govern està en funcions, no podrà tirar endavant els pressupostos catalans del 2021.

tracking