SEGRE

ESNOTICIA

Madrid imposa noves restriccions i Espanya registra màxim de casos

Mentre la progressió de la Covid-19 tendeix a estabilitzar-se a Catalunya

Madrid adquirirà dos milions de tests ràpids.

Madrid adquirirà dos milions de tests ràpids.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid va anunciar ahir noves restriccions davant del creixement dels rebrots a la regió, una de les més afectades pel coronavirus, els contagis de la qual s’han disparat a tot Espanya. Entre les noves mesures adoptades, que entraran en vigor dilluns, s’inclouen la limitació de reunions de 10 persones vigent en l’àmbit públic als espais privats, una reducció de l’aforament en actes religiosos, casaments, vetllatoris i espectacles i la prohibició de festejos taurins. Quant a l’hostaleria s’haurà de guardar una distància de seguretat d’1,5 metres des de les cadires (fins ara era entre les taules) i es limitarà al 50% d’ocupació a les barres de bars i restaurants.

Així mateix el titular de Sanitat de la comunitat, Enrique Ruiz Escudero, va informar que està previst duplicar el nombre de rastrejadors i passar dels 566 efectius actuals a gairebé 1.100. A més, el Govern regional comprarà dos milions de tests ràpids d’antígens, entre els principals avantatges dels quals hi ha poder realitzar proves on es troba el pacient i obtenint el resultat en 10 o 15 minuts.

Madrid va registrar ahir, segons dades del ministeri de Sanitat, 3.245 positius nous, un 30% del total de casos notificats pel departament que dirigeix Salvador Illa. Però la pandèmia no només s’accelera a Madrid, sinó que aquesta tònica es repeteix en altres territoris.

Per exemple a Andalusia es van superar ahir per segon dia consecutiu els mil contagis. Amb aquestes dades no és estrany que Sanitat registrés ahir el màxim de casos de coronavirus comptabilitzat en tota la pandèmia, 10.476, dels quals 4.503 van ser diagnosticats dijous. A més va sumar 184 morts al total, que s’eleva així a 29.418. D’aquests, 256 han mort aquesta última setmana.

Així mateix, la taxa d’ocupació de llits per coronavirus va augmentar i va situar-se al set per cent, en comparació amb el sis per cent en el qual s’ha mantingut al llarg d’aquesta setmana.

Quant a l’evolució epidemiològica a Catalunya, la conselleria de Salut va informar ahir de 1.465 nous positius i deu morts. Malgrat aquestes dades, Salut creu que la progressió del virus està aconseguint estabilitzar-se, ja que la velocitat de reproducció del coronavirus es va mantenir durant la jornada d’ahir en un (cada infectat encomana de mitjana una persona) i per tercer dia consecutiu el nombre d’hospitalitzats va disminuir.

tracking