SEGRE

PROCÉS PARTITS

Cuixart demana “maduresa” a JxCat i

El líder d'Òmnium aposta per combinar el diàleg amb la confrontació || Aragonès apressa el president Torra a “consensuar la resposta” a una possible inhabilitació

Alemanya va alliberar Puigdemont dies després de l’arrest, el 2018.

Alemanya va alliberar Puigdemont dies després de l’arrest, el 2018.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va demanar ahir “maduresa” a l’independentisme per no caure en “disputes electorals estèrils” i va apostar per combinar el diàleg amb la confrontació perquè no es tracta de “propostes contradictòries”. Per la seua part, el vicepresident i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, va apressar el president, Quim Torra, a “consensuar la resposta” a la seua possible inhabilitació per desobediència, i Podem i Ciutadans van insistir en la necessitat d’anar a eleccions.

Després de les discrepàncies entre JxCat i ERC sobre si prioritzar el diàleg o la confrontació amb l’Estat, unides a les tensions entre l’entorn de Carles Puigdemont i el PDeCAT pel control de les sigles de JxCat, Cuixart va afirmar que l’independentisme ha d’estar unit i buscar una estratègia compartida. En aquest sentit, va subratllar que és necessari que els independentistes demostrin que són un moviment “madur” capaç de deixar de banda les “disputes electorals estèrils”. Així, Cuixart, en una carta als socis d’Òmnium enviada des de la presó de Lledoners en la qual compleix condemna per l’1-O, va defensar que la confrontació amb l’Estat no és incompatible amb el diàleg. “No són propostes contradictòries”, va afirmar, alhora que va dir que la Diada d’aquest any “ha de servir per fer visible que no renunciem a construir la República catalana” malgrat la crisi sanitària.

En paral·lel, Aragonès va instar el president Torra a “consensuar” amb ERC la resposta davant la seua possible inhabilitació per desobediència. I és que el proper dia 17 el Tribunal Suprem acollirà la vista pels recursos contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que priva del seu càrrec Torra per no haver retirat a temps els llaços grocs dels edificis de la Generalitat abans del període electoral dels comicis generals d’abril de l’any passat. “Els ciutadans no ens perdonarien que davant d’un atac a la Generalitat com seria la possible inhabilitació en ferm del president, acabés produint-se una baralla entre les forces del Govern”, va advertir. Així les coses, tant els comuns com Ciutadans van aprofitar per insistir en la necessitat d’eleccions. La líder de Podem Catalunya, Conchi Abellán, va afirmar que el Govern català està “enfrontat, dividit i caducat” i que cal acudir ja a les urnes.

Per la seua banda, Carlos Carrizosa, candidat de Cs a la Generalitat, va apostar de nou per una coalició amb el PSC i el Partit Popular.

tracking