SEGRE

BANCA REACCIONS

La Generalitat exigeix a l'Estat que es desprengui de les accions de Bankia

“Per evitar qualsevol sospita d'interferències polítiques”, explica el vicepresident || Moncloa sospesa quedar-se “a llarg termini” com a segon accionista de l'entitat

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va advocar ahir perquè l’Estat abandoni l’accionariat del nou banc resultant de la fusió entre CaixaBank i Bankia amb l’objectiu d’“evitar qualsevol sospita d’interferències polítiques”. En canvi, la Moncloa preveu quedar-se “a llarg termini” com a segon accionista de l’entitat, segons van manifestar fonts properes a les negociacions. Per la seua part, la vicepresidenta tercera i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, va insistir que vetllaran per l’interès dels ciutadans en cas que s’acabi materialitzant la unió de la tercera i de la quarta entitats bancàries d’Espanya.

Així les coses, Aragonès va explicar que seria una “anormalitat” que l’Estat passés a ser el segon accionista del banc més important d’Espanya. “No és normal ni usual que l’Estat, en aquest cas el FROB, tingui una participació tan significativa en una entitat tan important”, va afirmar el també coordinador nacional d’ERC, que va vaticinar que “probablement les autoritats de la competència i els supervisors bancaris hi estaran al damunt i hauran de resoldre aquesta anomalia”.

Calviño no descarta més fusions en el sistema espanyol per aconseguir bancs “sòlids i robustos”

Amb tot, va apostar perquè la sortida de l’Estat de l’accionariat de l’entitat resultant de la fusió de CaixaBank i Bankia s’efectuï “en el temps més ràpid possible”.

Al contrari, els plans de la Moncloa passen per continuar com a accionista del banc “a llarg termini”. Així ho van assegurar fonts coneixedores de la negociació a diversos mitjans de Madrid. D’aquesta forma, la voluntat de l’Estat seria retenir la seua participació a l’entitat a fi de protegir l’interès general dels ciutadans. En aquesta mateixa qüestió va insistir ahir la vicepresidenta Calviño, que va reiterar que l’Estat vetllarà per l’“interès general” en l’operació de fusió entre CaixaBank i Bankia. “En el cas que aquestes converses i negociacions acabin en una proposta d’acord de fusió, el FROB ho analitzarà amb completa objectivitat des de la perspectiva de generació de valor i optimització de la capacitat de recuperació dels ajuts per part de l’Estat”, va manifestar en declaracions a la premsa madrilenya.

A més, la ministra Calviño no va tancar la porta que es produeixin més fusions en el sector bancari espanyol, en la línia marcada pel Banc Central Europeu (BCE) perquè “necessitem entitats que siguin sòlides i robustes”.

tracking