SEGRE

Puigdemont critica el paper "pervers" i "feble" d'ERC en el 'procés'

Puigdemont rememora la seua detenció a Alemanya

Puigdemont rememora la seua detenció a AlemanyaEFE/EPA/OLIVIER HOSLET/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont critica el paper "tan pervers" d’ERC i els "dubtes" que genera el PDeCAT a l’hora de fer front a l’Estat, formacions de les que creu que expressen "debilitat" en el "procés" i que, de seguir així, provocaran que "ens podrim a la presó i en l’exili". Així ho detalla Puigdemont en el segon volum de les seues memòries, titulat "La lluita a l’exili", del que l’emissora Rac1 ha avançat un extracte, unes reflexions que l’expresident de la Generalitat va escriure el 4 d’abril de 2018 després de 10 dies a presó a Alemanya.

"Saber el paper tan i tan pervers d’ERC i els dubtes que està generant el PDeCAT em deixa preocupat. Amb aquesta actitud ens podrirem a la presó o en l’exili i matarem les oportunitats de construir un país nou i democràtic", afirma Puigdemont, que evidencia així les diferències amb Esquerra i el PDeCAT en un moment en què s’obre una dura pugna al món independentista davant de les pròximes eleccions catalanes, pendents encara de convocar.

Sobre ERC i el PDeCAT, Puigdemont agrega: "Com poden ser tan febles? Com poden renunciar a mantenir la posició? (...) Si retrocedim només perquè pensem que així la repressió sobre nosaltres serà menys dura, l’error és monumental, històric".

Puigdemont també revela una conversa a la presó amb l’eurodiputat eslovè Ivo Vajgl, a qui explica que el seu full de ruta passa per una taula de diàleg entre Espanya i Catalunya que compti amb un mediador.

tracking