SEGRE

Iglesias revela una "discussió forta" amb Sánchez per la "fugida del rei"

El vicepresident tercer del Govern espanyol, Pablo Iglesias.

El vicepresident tercer del Govern espanyol, Pablo Iglesias.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident segon del Govern espanyol, Pablo Iglesias, ha revelat aquest dimarts que ha mantingut discussions amb el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, una d’elles "forta" per la "fugida" del rei Joan Carles I d’Espanya. En una entrevista a la SER, el secretari general de Podemos ha explicat que Sánchez i ell resolen les discrepàncies al Govern de coalició "parlant molt" i ha admès que hi ha "moments agradables i d’altres més tensos" i algunes "converses difícils i de moltes hores".

Iglesias ha explicat que va tenir una "discussió forta" amb el cap de l’Executiu després de "la fugida del rei emèrit", perquè va entendre que Unidas Podemos ho hauria d’haver sabut per endavant i no ho va saber. "El president es va disculpar", ha apuntat Iglesias, que considera que aquest va ser un gest que l’engrandeix.

El vicepresident segon també s’ha referit a les negociació de pressupostos amb Cs, que veu "inviable a la pràctica" i ha agraït a ERC la seua "responsabilitat" per estar disponible per negociar, encara que "lògicament plantejaran exigències".

Segons el seu parer, el projecte de pressupostos ha de tenir d’inspiració o "gravat sobre marbre" l’acord d’investidura, la qual cosa inclou canvis en la fiscalitat.

Respecte a la possible fusió entre CaixaBank i Bankia, el líder de Podemos ha dit que li hagués agradat que "el destí de Bankia fos diferent" i pressionarà per la participació pública d’aquest nou gran banc, ja que els espanyols –ha ressenyat– van donar molts diners per al rescat del sistema financer.

Ha evitat "per responsabilitat" contestar a si considera una deslleialtat que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, no l’informés de la negociació. "El que li hagi de dir l’hi diré al president", ha indicat Iglesias, que ha deixat veure que sí que el va molestar la falta d’informació. Ha reconegut també diferències amb el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, de qui valora una "enorme capacitació tècnica" que, segons la seua opinió, no ha d’impedir que el govern corri per resoldre qüestions urgents per a la ciutadania com les baixes per als pares amb fills en quarantena.

tracking