SEGRE

PROCÉS NEGOCIACIÓ

Sánchez insisteix a convocar la taula i reprèn la reforma de la sedició

Pacta amb Torra que els gabinets dissenyin l'ordre del dia || Els comuns aplaudeixen el president espanyol però Arrimadas el critica en plena negociació pressupostària

La lleidatana Mònica López va entrevistar ahir Sánchez en el debut del programa ‘La Hora de la 1’ a TVE.

La lleidatana Mònica López va entrevistar ahir Sánchez en el debut del programa ‘La Hora de la 1’ a TVE.TVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, va insistir ahir que la taula de diàleg es reunirà “en els propers dies” i va reprendre la seua promesa de reformar el delicte de sedició, pel qual van ser condemnats a penes de presó els líders del procés per l’1-O. D’aquesta forma, com va avançar el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, després d’entrevistar-se amb Sánchez la setmana passada en el marc de la ronda de contactes per negociar els pressupostos de l’Estat del 2021, els plans de la Moncloa passen per fer la segona reunió de la taula a mitjans de mes. Per fixar la convocatòria, Sánchez va parlar ahir amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i tots dos van acordar posar a treballar els seus respectius gabinets en el disseny de l’ordre del dia i que la cita sigui a Barcelona.

Segons fonts de la Generalitat, Torra va deixar clar que en l’encontre s’ha de parlar de l’autodeterminació i de l’amnistia. Amb tot, els comuns van aplaudir l’impuls de Sánchez al diàleg mentre que Eva Granados, diputada del PSC, va assenyalar JxCat i ERC com els culpables que la taula no s’hagi reunit des d’abans que comencés la pandèmia. Per la seua part, la líder de Cs, Inés Arrimadas, va veure en la voluntat de diàleg de Sánchez i en el seu plans de retocar el Codi Penal la intenció de pactar els comptes de l’Estat amb l’independentisme.

Puigdemont titlla de “perversa” l’actitud d’ERC

“El paper tan pervers d’ERC i els dubtes que està generant el PDeCAT em preocupen.” Aquesta va ser una de les reflexions que va tenir Carles Puigdemont mentre va estar reclòs a la presó alemanya de Neumünster esperant una extradició a Espanya que mai no es va produir. Ho plasma en un passatge del segon volum de les seues memòries que es va donar a conèixer ahir. Aquestes paraules abonen més les discrepàncies entre JxCat i ERC. I és que, mentrestant, la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, va retreure al president, Quim Torra, que remodelés el Govern sense pactar amb els seus socis i que no hi hagi acord per a la data dels comicis. D’altra banda, va avisar Moncloa que no negociaran els comptes de l’Estat si es busca el suport dels diputats que li queden al PDeCAT a Madrid perquè són “de dretes”. Finalment, els de David Bonvehí, que es mantindran en els grups JxCat del Parlament i el Congrés, van afirmar que Artur Mas farà campanya amb ells si es presenten sols, però evitarà el xoc amb Puigdemont.

tracking