SEGRE

Un camioner truca a la Guàrdia Civil i demana de ser detingut perquè condueix ebri

Conduïa un vehicle articulat de mercaderies perilloses i va assegurar que pretenia aconseguir l’acomiadament de l’empresa i jubilar-se

Un vehicle de la Guàrdia Civil.

Detinguda una octogenària per ratllar almenys 17 vehiclesSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents del Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil a La Rioja han investigat un home de 56 anys, espanyol i veí de Terrasa (Barcelona), com presumpte autor d’un delicte Contra la Seguretat Vial, per conduir un vehicle articulat de mercaderies perilloses, amb una taxa de 0,72 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire exhalat,' que multiplicava gairebé cinc vegades la taxa màxima permesa per als conductors professionals. Aquesta persona té historial delictiu per delictes contra la Seguretat Viària.

Els fets s’inicien sobre les 08,30 del 2 de setembre, quan el propi investigat alerta mitjançant una trucada al Centre Operatiu de Trànsit de la Guàrdia Civil a La Rioja, informant que es troba en l’àrea de descans situada en el quilòmetre 81 de l’AP-68, direcció Bilbao, a bord del seu camió i borratxo després d’haver consumit molt alcohol, i que si no es persona una patrulla de la Guàrdia Civil continuaria el viatge podent arribar a causar un accident.

De manera immediata motoristes del Sector de Trànsit i de l’Equip d’Atestats acudeixen, localitzant el camió i al seu conductor a l’interior amb símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de l’alcohol.

Quan els agents pregunten al conductor que li passa, aquest manifesta que ha begut molt alcohol i que ha de ser detingut, i en cas de no aconseguir-ho els colpejaria o bé es llançaria a la via perquè l’atropellin.

Una vegada tranquil·litzat i preguntat per la seua manera d’actuar, manifesta als agents que havia decidit emborratxar-se mentre conduïa el camió per aconseguir la seua detenció, l’acomiadament de l’empresa, cobrar l’atur i jubilar-se.

Després de practicar-li les pertinents proves d’alcoholèmia reglamentàries, aquestes donen un resultat positiu de 0,84 i 0,72 mil·ligrams per litre d’alcohol en aire exhalat, multiplicant gairebé per cinc vegades la taxa màxima permesa per als conductors professionals, que és de 0,15 mil·ligrams per litre.

Per tot això, l’Equip d’Atestats va procedir a tramitar les corresponents diligències penals contra el conductor. Una vegada finalitzades van ser posades a disposició de l’autoritat judicial. L’empresa propietària del camió es va fer càrrec del mateix.

tracking