SEGRE

CORRUPCIÓ POLÍTICA

Casado deslliga l'actual direcció del PP dels espionatges a Bárcenas

Moviments al Congrés per crear una comissió d'investigació de la trama || Villarejo va amenaçar d'“arruïnar” la cúpula del partit que liderava Mariano Rajoy

El líder del Partit Popular, Pablo Casado.

El líder del Partit Popular, Pablo Casado.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Partit Popular, Pablo Casado, va desvincular ahir l’actual direcció del seu partit del cas Kitchen, en el qual s’investiga l’espionatge a qui va ser tresorer d’aquesta formació Luis Bárcenas, i va demanar respectar la presumpció d’innocència de l’exsecretària general del PP Dolores de Cospedal i l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, després que la Fiscalia anticorrupció sol·licités dilluns la seua imputació en la causa.

El dirigent popular va defensar que durant l’època en què s’emmarca aquesta trama (2012-2013) ell era un diputat per Àvila i “no tenia responsabilitat en el partit”. Així mateix va afegir que dels integrants de la formació afectats pel cas Kitchen “cap d’ells no està en política activa” ni han anat en llistes electorals.

Però, malgrat que Casado ha volgut marcar distància amb la direcció del partit a l’època, al Congrés ha agafat força l’opció que hi hagi una comissió d’investigació parlamentària en aquest sentit. Formacions independentistes, nacionalistes i Més País-Equo van iniciar ahir contactes per presentar al Congrés una sol·licitud de comissió d’investigació sobre el cas que tant PSOE, Unides Podem, Ciutadans i PNB es van obrir a donar suport.

Per una altra banda, van sortint a la llum noves informacions incloses en el sumari de la Kitchen, com l’advertència de l’excomissari José Manuel Villarejo que el 2012 va amenaçar de portar “a la ruïna”, i fins i tot a la presó, la cúpula del PP i el primer d’ells el “barbes”, suposadament amb referència a Mariano Rajoy, quan va veure el seu estatus en perill. O l’advertència del que va ser el número dos d’Interior, Francisco Martínez, imputat a la causa, que si el cridaven a declarar, ell ni seria “un màrtir” i aportaria “tot el material probatori” que tingués sobre l’espionatge a Bárcenas.

Respecte a les altres qüestions denunciades per l’exadvocat del partit José Manuel Calvente, per sostenir l’acusació contra Unides Podem per un suposat delicte de malversació de cabals públics, el fiscal considera que algunes són “rumors, sospites o suspicàcies” mentre que per a la resta no existeixen indicis que demostrin l’existència de fets delictius.

El fiscal demana limitar la causa que investiga Podem La Fiscalia de Madrid va presentar un escrit ahir davant del jutjat d’instrucció 42 de la capital perquè limiti la investigació contra Unides Podem al contracte que la formació va subscriure amb l’empresa Neurona Consulting per a les eleccions del 28 d’abril. D’aquesta forma, el Ministeri Públic demana al jutge que únicament tiri endavant amb la part de la investigació referida a l’esmentat contracte, al qual va al·ludir també el Tribunal de Comptes en un recent informe.

tracking