SEGRE

CORRUPCIÓ POLÍTICA

Alts càrrecs del PP van sospesar una altra operació Catalunya abans de l'1-O

L'hauria demanat Cospedal per atacar polítics independentistes amb escàndols ficticis || El jutge diu que l'espionatge a Bárcenas va costar 53.266 euros

Pedro Sánchez durant una de les intervencions ahir al Congrés dels Diputats.

Pedro Sánchez durant una de les intervencions ahir al Congrés dels Diputats.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministra de Defensa i exsecretària general del Partit Popular María Dolores de Cospedal hauria encarregat una segona operació Catalunya clandestina el 2017 per frenar el referèndum. Segons va revelar ahir el diari La Vanguardia, aquesta operació tenia com a objectiu atacar polítics independentistes. La informació apareix al sumari de la trama Kitchen, que investiga l’organització d’un operatiu “parapolicial” per part de l’antiga cúpula del PP per robar informació sensible del partit al seu extresorer José Luis Bárcenas.

Segons el diari, De Cospedal hauria demanat a l’excap de la Unitat Central de Suport Operatiu de la Comissaria General d’Informació Enrique García Castaño, àlies El Gordo, que activés aquesta via “clandestina”. Així li va explicar García Castaño al que en aquell moment era el número dos d’Interior i imputat en el cas, Francisco Martínez, en una conversa telefònica. Martínez més tard transmetria aquesta informació al jutge.

Sánchez acusa el PP d’incomplir la Constitució per negar-se a renovar el Consell Judicial

Mentrestant, es van coneixent noves informacions sobre el cas. Segons apunta el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata en una resolució, fins ara sota secret de sumari, pertanyent a la investigació que el magistrat realitza de la caixa B del partit, l’espionatge a l’extresorer del PP que s’investiga en l’operació Kitchen va costar almenys 53.266,22 euros procedents dels fons reservats del ministeri de l’Interior durant l’etapa de Jorge Fernández Díaz i que es van destinar per pagar els serveis de diferents col·laboradors.

Per la seua banda, el líder del Partit Popular, Pablo Casado, va denunciar que el que en realitat busca Sánchez no és diàleg sinó la seua “rendició incondicional” per continuar governant “malament”.

El PSOE dóna suport a una investigació al Congrés Els grups parlamentaris del PSOE i d’Unides Podem, partits del Govern de coalició, van anunciar ahir que presentaran “en els pròxims dies” al Congrés una petició per crear una comissió d’investigació sobre l’operació Kitchen que presumptament implica exalts càrrecs del PP. Fonts socialistes van assenyalar que la intenció és registrar una proposta conjunta, però segueixen les converses amb altres grups que estan interessats també que la comissió es creï. Va ser el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, el primer a anunciar dimarts que una sèrie de partits, com JxCat, Bildu, Més País, Compromís o BNG, volien formar aquesta investigació parlamentària

tracking