SEGRE

RAMADERIA SANITAT

Alerta al confirmar-se un cas de pesta porcina a Alemanya

Corea posa en suspens les compres de carn de porc germànica || Asaja demana mesures contra la proliferació de senglars

José Crespín i Miquel Molins, explicant les dades.

José Crespín i Miquel Molins, explicant les dades.SUBDELEGACIÓN DEL GOBIERNO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern alemany va confirmar ahir el primer cas de pesta porcina africana al seu territori en un senglar que es va trobar mort a pocs metres de la frontera amb Polònia. De moment, Corea del Sud ja ha decidit suspendre les importacions de carn de porc d’Alemanya, que lidera amb Espanya la producció de porcí a la Unió Europea.

Fins al moment, la notícia no ha repercutit en les cotitzacions i ahir Mercolleida va mantenir inalterat el seu tauler. L’arribada de la pesta “és de les pitjors notícies que li poden donar al sector ramader d’un país, en aquest cas a Alemanya”, va afirmar en aquest sentit ahir el responsable de porcí d’Asaja Lleida, explica Joan Graells. Alhora, va destacar la importància de “revisar les nostres instal·lacions, assegurar-nos que no entri ningú que no sigui de la granja i seguir els protocols de seguretat escrupolosament” per blindar-les contra la pesta en la mesura que sigui possible.

Va instar l’administració a prendre “mesures urgents i contundents per fer front a la creixent cabanya de fauna salvatge, per exemple organitzant grans batudes”, i va alertar del risc que representa una població de senglars a l’alça a Catalunya.

Si entre el maig i el desembre del 2019 la Unitat de Lleida va emetre 469 certificats per exportar a països no comunitaris productes d’origen animal, en els primers vuit mesos d’aquest any (gener-agost) se n’han emès un total de 3.886. Des que es va crear, la Unitat ha tramitat 4.355 certificats.

La certificació de sanitat per exportar des de Lleida es dispara La Unitat de Certificació d’Exportacions de Sanitat Animal de la subdelegació del Govern a Lleida s’ha situat, en poc més d’un any, entre les deu primeres de les trenta-nou unitats de certificació del rànquing estatal per volum d’activitat, segons les dades facilitades ahir pel subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, i el cap de la Dependència de l’Àrea de Sanitat i Política Social de la subdelegació, Miquel Molins.

tracking