SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

El Constitucional avalarà el Suprem i mantindrà l'ordre contra Puigdemont

El Tribunal CoEl Tribunal Constitucional.nstitucional.

El Constitucional rebutja suspendre les condemnes dels líders del 'procés'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha decidit mantenir l’ordre de detenció a Espanya de Carles Puigdemont i Toni Comín, amb la qual cosa confirma el criteri del Suprem. Segons va avançar El País, els magistrats s’oposen a preguntar al Tribunal de Justícia de la UE sobre la qüestió i faran pública la seua resolució pròximament. En paral·lel, el mateix Puigdemont va apostar per esgotar la legislatura fins a finals de l’any que ve i no nomenar cap president que substitueixi Quim Torra al capdavant de la Generalitat en cas que el Suprem confirmi la seua inhabilitació pel cas dels llaços grocs. Puigdemont, que va participar en un acte de la Diada a la ciutat belga d’Anvers, es va pronunciar en contra d’anar a eleccions anticipades i va confiar que l’independentisme no reemplaci Torra després d’una eventual inhabilitació.

“No presentar cap candidat alternatiu és una manera de no acatar la inhabilitació”, va afirmar a RAC1. Per contra, el vicepresident, Pere Aragonès, va reclamar que “si hi ha d’haver una interinitat per la inhabilitació del president, que sigui breu”. “La denúncia de la inhabilitació la farem, però s’ha de treballar”, va sentenciar.

Per la seua banda, Junqueras va subratllar que “el més intel·ligent que pot fer l’independentisme” és “asseure’s a totes les taules de diàleg” malgrat que el Govern de PSOE i Podem no hagi canviat “res” de la situació dels presos.

tracking