SEGRE

Madrid anunciarà confinaments selectius i més restriccions en la mobilitat

L’objectiu és baixar la corba del nombre de contagis, perquè hi ha un "relaxament" del comportament ciutadà que no ens podem permetre, segons el viceconseller de Salut Pública

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado (dreta), i el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19 de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero.

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado (dreta), i el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19 de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El viceconseller de Salut Pública i Pla COVID-19 de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero, ha avançat que aquest cap de setmana s’anunciaran mesures "més dràstiques" per frenar l’avenç del coronavirus "en la línia de confinaments selectius" en zones amb més incidència, restriccions a la mobilitat i concentració de persones.

En una roda de premsa, Zapatero ha explicat que malgrat que la situació a la regió madrilenya és d’un creixement sostingut del nivell d’infecció, cal anticipar-se i es preveuen "tota mena de mesures". Aquest cap de setmana es detallaran quines són les mesures, l’objectiu de les quals és baixar la corba del nombre d’infectats, perquè hi ha un "relaxament" del comportament ciutadà que no ens podem permetre. Zapatero ha matisat que "tècnicament" no es pot parlar de confinaments; tanmateix ha subratllat que, atesa la situació epidemiològica de la regió, "cal fer un pas més en la línia de confinaments selectius en les zones de més incidència". Ha afegit que s’estan estudiant aspectes legals sobre aquest confinament, una paraula que ha dit utilitzar perquè la ciutadania el comprengui, però el que "plantegem sobretot són aspectes de restricció de mobilitat".

Segons ha assenyalat no és el mateix confinar un municipi com Tielmes, amb tot just 2.500 habitants, que un territori tan poblat com Madrid. "Pensarem tots els aspectes i en els propers dies tindrem les respostes".

L’entrada en vigor de les noves mesures tindran caràcter immediat, "pot ser diumenge o dilluns".

D’altra banda, la Comunitat de Madrid ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat que la quarantena es redueixi de 14 a set dies perquè, segons la seua opinió, és molt més eficaç el compliment del període d’aïllament que no es respecti.

Segons el viceconseller, existeixen publicacions científiques que avalen aquesta proposta i països com França i Alemanya també s’inclinen per això.

tracking