SEGRE

VÍDEO | L'actor Samuel L. Jackson ensenya a insultar en català per animar el vot als Estats Units

L'actor Samuel L. Jackson ensenya a insultar en català per animar el vot als Estats Units

VÍDEO | L'actor Samuel L. Jackson ensenya a insultar en català per animar el vot als Estats Units

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Samuel L. Jackson és una de les estrelles de Hollywood que s’ha bolcat per animar la participació en les pròximes eleccions presidencials dels Estats Units i la seua última idea ha estat ensenyar a dir males paraules en eusquera i català, entre altres idiomes, per promoure el vot de cara a novembre.

#GoodToVote és una campanya de l’actor en què convida la gent a comprovar que estan correctament registrats per votar i que coneixen tots els passos necessaris per dipositar el seu vot. Fa un parell de dies, Jackson, que té 8,5 milions de seguidors a Twitter, va prometre que, si 2.500 persones entraven al web de #GoodToVote, ensenyaria a insultar en quinze idiomes diferents. Així que una vegada que es va arribar a aquesta xifra, l’intèrpret va complir el promès i va donar unes petites lliçons a Twitter de paraulotes i insults en llengües com a eusquera ("zoaz popatik hartzera") i català ("que et fotin"). També va incloure altres idiomes com a esperanto, maori, suahili o islandès.

Jackson, que en múltiples ocasions ha criticat durament el president nord-americà Donald Trump, és un expert en insultar, almenys en el seu treball com a actor.

tracking