SEGRE

PARTITS TRIBUNALS

El 'cas Kitchen' provoca un nou xoc de Sánchez i Casado

El cap de l'Executiu exigeix al PP “acabar amb 30 anys de corrupció” || El popular titlla Delgado de “comissària política”

Sánchez, ahir, durant la seua intervenció al Congrés

Sánchez, ahir, durant la seua intervenció al CongrésEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado, van protagonitzar ahir al Congrés un nou xoc dialèctic, en aquesta ocasió a compte de l’operació Kitchen, en la qual s’investiga un presumpte aparell parapolicial creat al ministeri de l’Interior durant l’etapa en què va ser-ne titular Jorge Fernández Díaz a fi de sostreure a l’extresorer del PP Luis Bárcenas documents que podien comprometre els membres de la cúpula de la formació en aquell moment.

Així, Sánchez va animar els populars a “posar fi a tres dècades de corrupció” i a renegar del llegat de José María Aznar i Mariano Rajoy. “Tot Espanya sap que el PP va utilitzar un delicte per tapar-ne un altre, la Kitchen per tapar la Gürtel,” va manifestar el cap de l’Executiu central, que va subratllar que “les úniques retallades que necessita Espanya són les de la corrupció del PP”. Així mateix, Sánchez va criticar Casado per bloquejar la renovació d’òrgans constitucionals.

Per la seua part, Casado va carregar contra la fiscal general, Dolores Delgado, a qui va titllar de “comissària política”. Va criticar que Sánchez busqui el suport de Bildu per seguir a la Moncloa.

Tornen a Iglesias la condició de perjudicat en el ‘cas Dina’ ? L’Audiència Nacional va acordar ahir tornar al vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, la condició de perjudicat en la investigació del robatori del telèfon mòbil de la seua exassessora Dina Bousselham a l’entendre que la seua exclusió de la causa, dictada pel jutge Manuel García Castellón, es va basar en “meres hipòtesis”.

tracking