SEGRE

La defensa de Torra demana l'absolució d'una condemna "per tres paraules en una pancarta"

Defensa davant del Suprem que el president va ser condemnat per ser "minoria nacional"

El president de la Generalitat, Quim Torra, minuts abans d'entrar al Tribunal Suprem

El president de la Generalitat, Quim Torra, minuts abans d'entrar al Tribunal SupremACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa del president de la Generalitat, representada per Gonzalo Boye, ha defensat aquest dijous davant de la Sala Penal del Tribunal Suprem que l'absolgui del delicte de desobediència pel qual va ser condemnat a un i mig d’inhabilitació pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que segons el seu parer deriva de què va ser tractat com a "minoria nacional" per "tres paraules en una pancarta" que no eren més que crítica política. Boye ha defensat els seus arguments durant uns vint minuts davant d’un tribunal de cinc magistrats la condemna del seu client per desobeir la Junta Electoral Central (JEC), que li va ordenar retirar símbols independentista durant el període electoral de les eleccions del 28 d’abril de 2019.

La confirmació de la sentència dictada en el seu dia pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) suposarà executar la inhabilitació de Torra com a president de la Generalitat.

Segons ha destacat Boye, Torra no participava del procés electoral pel qual va ser sancionat, era una persona sobre qui la JEC no era "autoritat superior" i no només se li sanciona sinó que se li dedueix testimoni se'l denuncia i se'l porta a judici. "Hem buscat diferents interpretacions per a aquest tracte diferent i només se’ns ha ocorregut partint de l’article 2 del tractat de la UE, que es tracti d’una minoria nacional, de cap altra manera no té cap explicació en dret aquest tracte diferent que ha tingut el meu defensat", ha manifestat davant de la Sala.

Boye ha argumentat contra la desproporció de la sanció, que afecta als drets polítics del seu client, així com contra la falta de competència del la JEC per ordenar la retirada de la pancarta. "Aquí no estem discutint els fets", ha arribat a assenyalar, ja que la retirada de la pancarta es va produir. També ha al·legat qüestions per a les quals s’haurien de plantejar preguntes de caràcter prejudicial davant de la justícia europea, entre elles la falta d’imparcialitat de la sales del TSJ que el va condemnar. Així, ha sol·licitat al Suprem una resposta amb què "tots puguem conviure" de cara al futur, i que resisteixi "el pas del temps i el temps dels recursos".

Ampliarem la informació

tracking