SEGRE

El jutge cita com investigat l'exministre Fernández Díaz al cas Kitchen

L'exministre Fernández Díaz.

El jutge cita com investigat l'exministre Fernández Díaz al cas KitchenEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de la Audiencia Nacional Manuel García Castellón ha citat com investigat l’exministre del Interior Jorge Fernández Díaz a la peça Kitchen en la qual s’investiga una suposada trama parapolicial per espiar l’extresorer del PP Luis Bárcenas a la recerca de documents comprometedors per a dirigents del partit. En una interlocutòria, el magistrat acorda citar a declarar el proper 29 d’octubre l’exsecretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez –que ja estava imputat–, i un dia després a qui fos el titular del Ministeri de l’Interior, Fernández Díaz.

Tanmateix, el magistrat ha rebutjat citar com investigada a l’exsecretària general del PP i exministra María Dolores de Cospedal, com també demanaven els fiscals Anticorrupció.

El magistrat explica que resulta necessària, útil i pertinent la compareixença de Fernández Díaz com investigat, atès que les investigacions practicades fins el moment permeten situar el centre nuclear de l’operació en el Ministeri de l’Interior, "des d’on s’hauria dirigit i coordinat tota l’operativa, presumptament amb la participació directa del ministre i actuant per delegació d’aquest, pel que sembla, el secretari d’Estat de Seguretat".

tracking