SEGRE

SONDEIG OPINIÓ

El PSOE obre forat amb el PP i Cs trepitja els talons a Vox

Segons el CIS, que reflecteix un augment de la preocupació per la corrupció || El 58% de ciutadans vol més mesures anti-Covid

La valoració de Sánchez i Casado cau en aquest baròmetre del CIS.

La valoració de Sánchez i Casado cau en aquest baròmetre del CIS.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bretxa entre el PSOE i el PP continua creixent mentre que Ciutadans aconsegueix cada vegada més suports i s’aproxima a Unides Podem i Vox. Així ho revela el baròmetre del CIS, que es va publicar ahir, i que atorga als de Pedro Sánchez un 31,5% del suport electoral, davant del 18,1% que rep la formació de Pablo Casado. D’altra banda, els d’Inés Arrimadas escalen fins al 10,6%, la ultradreta retrocedeix a l’11,7% i els de Pablo Iglesias cedeixen quatre dècimes i s’instal·len en un 12,2% dels suports, com a tercera força.

Respecte a les formacions independentistes, ERC puja una dècima fins al 2,8%, JxCat en repunta dos i es queda en l’1,7% i la CUP segueix en el 0,6%. No obstant, quant a intenció directa de vot, el PSOE retrocedeix fins al 22% i el PP, fins al 10,2%. Unides Podem també baixa el 8,2%, mentre que Vox puja el 6,8% i es veu superat per Cs, que remunta fins al 7%.

Vora el 57% de la població desconfia de la gestió de Sánchez de la Covid i el 40% no es vacunaria ara

Malgrat l’avantatge dels socialistes davant dels populars, Sánchez ha obtingut en aquest CIS la pitjor valoració des de l’inici de la pandèmia. Els espanyols li posen un 4,6 i al 66,2% li inspira poca o cap confiança. Tot i així, la nota de Casado és encara pitjor, un 3,2, i a més el 85% de la ciutadania desconfia d’ell.

I és que més de la meitat dels espanyols dubten de les polítiques que està implementant la Moncloa contra la Covid, segons aquest baròmetre. Així, al 56,8% dels enquestats aquestes li mereixen poca o cap confiança. Només un 6,2% confia molt en la resposta de Sánchez davant de la pandèmia. És per això que el 58,3% dels ciutadans estaria a favor d’aplicar més mesures de control i reforçar els aïllaments. Quatre de cada deu, d’altra banda, esperarien per vacunar-se si ara mateix hi hagués disponible una vacuna.

Amb tot, el coronavirus és el tercer problema per als espanyols, únicament darrere de l’atur i l’economia. La corrupció escala de nou posicions i es col·loca com a quarta preocupació.

tracking