SEGRE

PROCÉS PARTITS

El Parlament rebutja que el Suprem inhabiliti Torra

Afirma que ha estat sotmès a un judici “polititzat” || ERC i CUP voten en contra de demanar al president eleccions immediates

Votació de les resolucions del debat de política general, ahir.

Votació de les resolucions del debat de política general, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de l’aturada de dijous a causa de la cita del president, Quim Torra, amb el Tribunal Suprem pel cas dels llaços grocs, que pot acabar amb la seua inhabilitació, el Parlament va reprendre ahir el debat de política general amb la segona i última sessió, en la qual es van votar les propostes de resolució presentades pels grups. Amb els vots de la majoria independentista, el Parlament va rebutjar l’“enjudiciament” i la possible inhabilitació del president, alhora que va qualificar de “polititzat” el procés judicial al qual ha estat sotmès per no retirar dels edificis de la Generalitat els llaços grocs abans del període electoral de les generals del 28 d’abril de l’any passat. El ple, així mateix, va qualificar de “desproporcionada” la condemna que es pretén imposar a Torra i va qualificar d’“indigne” el periple del president pels tribunals.

Malgrat les discrepàncies sobre com encarar la possible inhabilitació, els independentistes van fer pinya, i ERC i la CUP, igual que JxCat, van votar en contra de les propostes de resolució de l’oposició en les quals s’instava el president a convocar eleccions de manera immediata. Això malgrat que els portaveus dels republicans i dels

ERC, els comuns i el PSC donen suport a una reforma del delicte de sedició, però JxCat s’absté

cupaires van advocar durant el debat per anar a les urnes a fi d’evitar un eventual bloqueig de la Generalitat. I és que, com va explicar Marta Vilalta, secretària general adjunta d’ERC, els seus diputats no podien donar suport a cap text encaminat a exigir eleccions perquè, en realitat, l’oposició pretenia “desgastar el Govern”.

La postura dels d’Oriol Junqueras i de la CUP va ser aplaudida des de les files de Carles Puigdemont. Així, fonts de JxCat van subratllar que s’ha imposat la “responsabilitat” perquè la gent vol “solucions” i no eleccions.

En paral·lel, el Parlament també va aprovar que és “necessari” modificar el delicte de sedició en el Codi Penal espanyol, una cosa que segons la Moncloa podria estar llesta en uns mesos. ERC, els comuns i el PSC hi van votar a favor, mentre que JxCat es va abstenir.

tracking