SEGRE

PROCÉS POLÍTICA

L'ANC demana pactar l'estratègia en cas d'inhabilitació de Quim Torra

Proposa una cimera i reclama consens davant la “falta de confiança” entre JxCat i ERC || Sánchez acusa el president de “judicialitzar el conflicte” Estat-Catalunya

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, durant una atenció als mitjans ahir.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, durant una atenció als mitjans ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha citat partits i entitats independentistes a celebrar la setmana vinent una “cimera” per acordar una estratègia de consens davant dels reptes polítics dels propers mesos a Catalunya i davant la “falta de confiança absoluta” existent entre JxCat i ERC. Amb aquesta proposta, l’organització fa una crida per pactar una resposta a la possible inhabilitació del president del Govern, Quim Torra, parlar en quines condicions s’han de celebrar eleccions o la convocatòria de la taula de diàleg i també quin és el paper que ha de jugar el Consell per la República. Així ho va assegurar la seua presidenta, Elisenda Paluzie, després d’un plenari del secretariat nacional.

Sobre la possible inhabilitació i la convocatòria d’eleccions també es va pronunciar la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, que va carregar contra ERC per mostrar-se favorable a la celebració d’unes eleccions autonòmiques per després “a l’hora de la veritat” votar en contra d’una proposta de resolució presentada al Debat de Política General (DPG) divendres passat que demanava al president de la Generalitat que convoqués eleccions a Catalunya com més aviat millor. En aquest sentit va reiterar que si no es posen les urnes abans que el Tribunal Suprem dictamini si finalment l’inhabilita o no, Catalunya es veurà abocada a “quatre mesos, en plena pandèmia, amb un govern sense projecte”. Davant d’aquestes declaracions, Torra “va agrair” irònic les mostres “de solidaritat antirepressiva d’un partit d’esquerres com els comuns”. Mentrestant, l’eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, va assegurar que no veu “urgent” celebrar comicis i va apostar per esgotar la legislatura si el Tribunal Suprem inhabilita el president.

Retreuen a ERC que demanés eleccions però després votés en contra de reclamar-les al Parlament

El que sí que va carregar durament contra el cap de l’Executiu va ser el president del Govern central, Pedro Sánchez, que el va titllar com l’“únic responsable” de la seua possible inhabilitació per part del Suprem. En una entrevista a La Sexta va afirmar que la polèmica per la pancarta a favor dels presos era “absolutament innecessària” perquè Torra “hauria d’haver complert els requeriments” de la JEC. “L’independentisme sempre diu que vol desjudicialitzar el conflicte, però qui s’entossudeix a judicialitzar-lo són ells”, va assegurar el president abans d’afirmar que està compromès “amb la via del diàleg i el retrobament” per solucionar el conflicte amb Catalunya.

tracking