SEGRE

ESNOTICIA

Madrid farà controls aleatoris perquè es respectin les restriccions

De la Policia Local amb suport de la Nacional i Guàrdia Civil || Els veïns de les zones afectades denuncien “desatenció” de l'administració regional

Diverses persones passegen al barri de Carabanchel, un dels afectats per les noves restriccions.

Diverses persones passegen al barri de Carabanchel, un dels afectats per les noves restriccions.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, va explicar ahir que es faran controls aleatoris i de caràcter dissuasiu per fer que les més de 850.000 persones que viuen a les 37 àrees sanitàries afectades per les restriccions de mobilitat respectin les noves mesures a partir de demà.

En declaracions a la COPE, el conseller va recalcar que la recomanació general és que els ciutadans “estiguin a casa el major temps possible i només es moguin per una necessitat essencial, treballar, comprar, cuidar d’una persona gran o acudir al col·legi”, per a la qual cosa necessitaran un permís, amb l’objectiu de frenar la transmissió del coronavirus i evitar, com va dir divendres la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, una tornada al confinament.

El descontrol de Madrid preocupa la resta d’Espanya per l’elevada mobilitat

Encara que el control “absolut” de la mobilitat no és possible, va assegurar Escudero, aquests controls aleatoris, que efectuaran Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil, pretenen actuar com un element dissuasiu perquè els ciutadans no surtin, ja que les sancions per saltar-se les restriccions podrien comportar multes d’entre 600 i 600.000 euros. En aquest sentit, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va assegurar que tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil, com han fet des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, prestaran a Madrid l’ajuda que necessiti.

D’altra banda, als carrers de les zones afectades per les noves mesures va créixer l’enuig i la resignació entre els veïns, que van criticar que les restriccions afectin majoritàriament els barris obrers de la capital i municipis de la corona sud de Madrid, i van protagonitzar diverses manifestacions. En aquest sentit, van denunciar que aquestes zones pateixen una situació de desatenció més elevada que d’altres, la qual cosa va provocar el “col·lapse” d’ambulatoris i hospitals. Per aquests motius van reclamar a Ayuso més inversió en sanitat i mesures preventives.

El Govern reclama a l’Estat que imposi un “perimetratge real” El secretari general de Salut a Catalunya, Marco Ramentol, va reclamar ahir a l’Estat que “no miri des de la barrera”, que “exerceixi les competències” i que faci un “perimetratge real” de la Comunitat de Madrid. En una entrevista a la cadena RAC1 va afirmar que veu “amb preocupació” la situació de la comunitat i va considerar que “no pot ser que la mobilitat d’entrada i sortida sigui incòlume” perquè “la situació epidèmica del territori està empitjorant “.

tracking