SEGRE

CONFLICTE PRÒXIM ORIENT

Trump reprèn les sancions a l'Iran de manera unilateral

L'ONU l'adverteix que la seua decisió no té “efecte legal”

El president dels EUA, Donald Trump, ahir, a Washington.

El president dels EUA, Donald Trump, ahir, a Washington.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern del president dels Estats Units, Donald Trump, va donar ahir unilateralment per restablertes totes les sancions internacionals imposades contra l’Iran, després que el Consell de Seguretat de Nacions Unides rebutgés estendre l’embargament d’armes imposat contra Teheran, i va amenaçar amb “conseqüències” als països membres de l’organisme en cas d’incompliment.

Segons el secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo, el país ha decidit fer aquest pas a causa del “fracàs” de l’Iran en el compliment dels seus compromisos amb l’acord nuclear firmat el 2015. A banda de l’embargament d’armes, les sancions inclouen altres restriccions com la prohibició que l’Iran participi en activitats relacionades amb l’enriquiment d’urani o la prohibició de desenvolupar míssils balístics.

Davant del que els EUA van anunciar, Alemanya, França i el Regne Unit van afirmar que “qualsevol decisió i acció que prenguin partint d’aquest procediment” no tindrà “efecte legal” tenint en compte que Washington es va retirar el 2018 de l’acord nuclear.

Per la seua part, l’Iran va considerar que la decisió dels EUA és “una gran amenaça” per a la pau mundial i per a l’ONU i va amenaçar de donar “una resposta seriosa” en cas de ser necessari.

tracking