SEGRE

UNIÓ EUROPEA CONFLICTE

El Regne Unit avala la llei que viola l'acord del Brexit

Malgrat l'advertència de la UE, que l'insta a preservar el pacte || Les negociacions entre les dos parts es reprendran dilluns

El primer ministre britànic, Boris Johnson.

El primer ministre britànic, Boris Johnson.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament britànic va donar suport ahir al projecte de llei de mercat interior impulsat pel primer ministre britànic, Boris Johnson, i que posa en dubte diverses disposicions de l’acord del Brexit assolit amb la Unió Europea. El vistiplau va arribar després que Downing Street es comprometés a introduir una esmena que estipula que cal l’aprovació del Parlament per poder anul·lar l’acord i després de l’advertència de Brussel·les, que va instar Londres a deixar-se “de jocs” i complir el que es va acordar per mantenir la confiança mútua i poder avançar en la negociació sobre la relació futura. La UE va donar fins a finals de mes a l’Executiu britànic per fer marxa enrere en aquesta polèmica llei amb la qual el premier vol modificar diverses disposicions del tractat de retirada, incloses qüestions que afecten el control del trànsit de mercaderies a l’Ulster, acordat entre les dos parts per evitar així reintroduir una frontera física entre Irlanda del Nord, que forma part del Regne Unit i abandona la Unió Europea amb la resta del país, i Irlanda, que segueix al club comunitari. L’objectiu de Johnson és crear una “xarxa de seguretat” legal que li concedeixi la competència per poder incomplir aquesta normativa duanera.

Malgrat aquesta situació, està previst que Brussel·les i Londres reprenguin el contacte aquest dilluns per poder avaluar la situació.

tracking