SEGRE

PANORAMA

El Govern de Sánchez començarà a tramitar la setmana que ve els indults del procés

Té sobre la taula tres peticions diferents que reclamen anul·lar les condemnes als líders independentistes || El ministeri de Justícia treballa en paral·lel en la reforma dels delictes de sedició i de rebel·lió

Sis dels presos de l’1-O, el passat 28 de juliol a Sant Joan de Vilatorrada moments abans de tornar a la presó de Lledoners.

Sis dels presos de l’1-O, el passat 28 de juliol a Sant Joan de Vilatorrada moments abans de tornar a la presó de Lledoners.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va anunciar ahir durant la sessió de control al Govern al Congrés que els indults per als condemnats al judici del procés començaran a tramitar-se la setmana que ve. Aquest anunci es produeix en paral·lel als treballs al si de l’Executiu de cara a la reforma del delicte de sedició al Codi Penal, que podria escurçar les penes dels líders independentistes condemnats pel Tribunal Suprem.

“Pel que fa a aquest ministeri (...), també està tramitant els indults. Per cert, aquests que a vostè el preocupen, perquè els toca, començaran a tramitar-se la setmana que ve”, va dir Campo en resposta a preguntes de la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, sobre “la deriva” de la justícia espanyola.

Cada expedient es tramitarà de forma individual i el procés pot durar sis mesos

L’última petició d’indult per als condemnats del procés es va presentar el mes d’agost passat en favor de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, per part dels seus predecessors en el càrrec. Aquell mateix mes l’havia sol·licitat per UGT per a l’exconsellera Dolors Basa. Es van afegir així a les ja presentades per a cadascun dels dotze líders independentistes condemnats per sedició del jurista Francesc Jufresa el desembre de l’any passat.

El tràmit de sol·licitud dels indults per particulars pot dur-se a terme pels penats, els seus parents o qualsevol altra persona en nom seu.

Les sol·licituds han de ser sotmeses a informe del tribunal sentenciador, en aquest cas la sala penal del Tribunal Suprem, i l’ha hagut de sentir prèviament el Ministeri Fiscal. La concessió, en cas que es produís, competeix al rei, a proposta del ministre de Justícia i prèvia deliberació del Consell de Ministres, i ha d’acordar-se mitjançant Reial Decret publicat al Butlletí Oficial de l’Estat.

A la sessió de control al Govern espanyol, en la qual no hi havia Pedro Sánchez al trobar-se a Brussel·les, el ministre Justícia va assenyalar que l’Executiu manté la idea de reformar al Codi Penal, entre altres delictes, els de rebel·lió i sedició per adaptar-los a la nova realitat social i a la normativa d’altres països.

tracking