SEGRE

PANORAMA

Torra s'acull al dret a no declarar al Tribunal Superior de Justícia

Assegura que la sentència en contra seu “ja està escrita”

Quim Torra va estar ahir acompanyat per membres del Govern, del Parlament i Òmnium i ANC.

Quim Torra va estar ahir acompanyat per membres del Govern, del Parlament i Òmnium i ANC.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, es va negar ahir a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la seua segona causa per desobediència perquè creu que “la sentència ja està escrita” i es considera una víctima més de la “repressió” a l’independentisme.

Torra va arribar al Palau de Justícia acompanyat per la plana major de l’independentisme, entre els quals el president del Parlament, Roger Torrent, el vicepresident del Govern i coordinador d’ERC, Pere Aragonès, i representants de JxCat, PDeCAT, Esquerra, Demòcrates i CUP, a més d’ANC i Òmnium. Un independentisme que ahir va fer pinya caminant al costat de Torra des de l’Arc del Triomf i fins al Palau de Justícia, malgrat les diferències que persisteixen entre les formacions sobre l’estratègia a seguir en els pròxims mesos si el president és inhabilitat.

L’alt tribunal podria fer pública dilluns la decisió sobre la inhabilitació

Torra va comparèixer davant del jutge d’instrucció del TSJC Carlos Ramos tot just uns minuts.

Després d’apuntar que volia acabar amb el tràmit ràpidament per tornar a les seues responsabilitats per atallar la pandèmia de coronavirus, el president es va queixar que el TSJC ja té presa la decisió en aquesta segona causa per desobediència, per la qual cosa no tenia sentit prestar declaració. Per la seua banda, s’estudia que el Tribunal Suprem pugui fer públic dilluns dia 28 la sentència del recurs de cassació sobre la inhabilitació del president.

tracking