SEGRE

Lesmes expressa "l'enorme pesar" per l'absència de Felip VI en el lliurament de despatxos als nous jutges

El rei truca al president del CGPJ per dir que li hauria "agradat" ser a l'acte de Barcelona

El president del CGPJ, Carlos Lesmes, al costat del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo.

El president del CGPJ, Carlos Lesmes, al costat del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes, ha manifestat un "enorme pesar" per l'absència del rei en l'acte d'entrega dels despatxos als nous jutges. Ha lamentat la decisió del govern espanyol, que ho va justificar per motius de seguretat, perquè "la justícia es fa en nom de qui representa la unitat i permanència de l'Estat". Ha dit que la presència de Felip VI "té una enorme dimensió constitucional i política, expressió del suport permanent de la corona al poder judicial en la seva defensa de la Constitució i de la llei". A l'acte tampoc hi han assistit jutges "desencantats". El president del Tribunal Constitucional ha excusat l'assistència a última hora. No s'ha convidat a cap representant de la Generalitat.

Lesmes ha dit que "siguin les que siguin les circumstàncies" que han motivat la decisió del govern espanyol, espera que en el futur el monarca "pugui seguir encoratjant amb la seva presència a Barcelona als nous jutges en l'acte d'inici de la seva apassionant i difícil tasca de protegir els drets dels espanyols i defensar l'odre jurídic"."Ja us anticipo que no seran pocs els moments en que haureu d'afrontar situacions de soledat, que tindreu sensació de ser els únics baluards de l'Estat de Dret, en circumstàncies adverses, que posaran a prova el vostre compromís com a institució a la que formeu part", ha exposat Lesmes. "La fermesa i el convenciment en els valors constitucionals hauran de ser el far que us guiï de manera permanent", ha afegit.

Lesmes ha advertit als nous jutges que a partir d'ara es deuen la institució judicial. "Aquesta, i una altra, és l'essència del servei públic: el servei a Espanya", ha reblat. Ha acabat la seva intervenció demanant-los independència, imparcialitat i integritat com els principis que els han d'acompanyar en el desenvolupament de la seva nova tasca.

El rei truca per expressar que li hauria "agradat" ser a l'acte de Barcelona

El rei Felip VI ha trucat al president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, per expressar-li que li hauria "agradat" ser a l'acte de lliurament de despatxos als nous jutges, que s'ha celebrat aquest divendres a Barcelona. Segons han confirmat fonts del CGPJ, el monarca hi ha contactat quan ha acabat l'acte i el mateix Lesmes ho ha traslladat als membres de la nova promoció després de la tradicional fotografia de família.

tracking