SEGRE

Campo admet que es va impedir que el Rei viatgés a Barcelona per la proximitat de l'1-O i la sentència

El ministre revela que el Govern espanyol va demanar a Carlos Lesmes ajornar l’acte i aquest el va rebutjar

El president del CGPJ, Carlos Lesmes, al costat del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo.

El president del CGPJ, Carlos Lesmes, al costat del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha admès aquest dilluns que es va impedir que el Rei Felip VI viatgés divendres passat a l’entrega de despatxos als nous jutges a Barcelona per la proximitat de l’1 d’octubre –el tercer aniversari del referèndum– i per la imminent sentència sobre la inhabilitació del president català, Quim Torra. En una entrevista a 'Els matins de RNE', Campo ha reconegut que l’Executiu no només buscava vetllar per la "seguretat" del monarca, sinó que a més tenia una intenció de "vetllar per la convivència" a Catalunya.

És per això, ha continuat el titular de Justícia, que el Govern espanyol va instar el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, a posposar la celebració de l’acte. "Si es podia fer uns dies després... per què anàvem a generar una tensió?", s’ha preguntat, per després assegurar que el propi Lesmes va rebutjar l’ajornament.

En aquest context, Campo ha deixat clar que no hi ha "cap frentisme amb la Casa Reial", i que l’únic que ha existit són "una sèrie d’actuacions" per part del Govern central davant de les raons que "desaconsellaven la presència" del propi Felip VI a la capital catalana.

Amb tot, el ministre de Justícia no creu que la polèmica generada entorn de l’absència del Rei sigui "imputable a Lesmes" per no accedir a l’ajornament de l’entrega de despatxos. "Amb una certa normalitat es va demanar si es podria traslladar a una data posterior... el president Lesmes tenia la competència i ho ha fet", ha afegit.

Així, i per justificar l’excepcional de l’acte, Campo ha recordat que només van acudir vuit vocals del consell i no els 20 que havien d’haver assistit. "No hi havia cap membre de la sala de Govern, van faltar 20 alumnes, dels 17 presidents de Tribunals Superiors de Justícia només va ser un... no va ser convidada la consellera de Justícia de Catalunya... tot ha estat un tant estrany. Però tampoc cal hiperbolar perquè generem tensions", ha apuntat.

Segons Campo, la gestió d’aquest assumpte "es podria haver fet millor", encara que ha afirmat que "hi ha vegades que dóna igual" com s’expliquin les decisions que adopta el Govern espanyol. "Jo ja tinc la meua decisió i no permetré que la realitat m’espatlli un bon titular", ha lamentat, per després afegir: "Hi ha vegades que interessa posar aquests problemes per dissipar-ne d’altres".

tracking