SEGRE

EUA POLÈMICA

Trump no va pagar impostos sobre la renda durant una dècada

Va declarar més pèrdues que beneficis, segons 'The New York Times'

Donald Trump.

Donald Trump.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estat Units, Donald Trump, va pagar durant el seu primer any a la Casa Blanca tan sols 750 dòlars en impostos sobre la renda, la mateixa quantitat que va desemborsar el 2016, any en què va guanyar les eleccions. Abans d’això el magnat va estar durant almenys una dècada sense pagar ni un sol dòlar en impostos federals, segons va revelar diumenge el diari nord-americà The New York Times.

El president va aconseguir estar exempt de pagar més impostos, segons va apuntar el rotatiu, a causa que durant l’entrada del nou segle va declarar més pèrdues que ingressos. Així mateix, va apuntar que va estar deduint impostos com a “despeses personals” en habitatges, avions o fins a 70.000 euros en perruqueria i reduint la xifra d’impostos a pagar “amb mesures fiscals qüestionables”, incloent un reemborsament de gairebé 73 milions de dòlars que és investigat per la Hisenda pública nord-americana. En aquest sentit, el diari també va revelar que Trump és “personalment responsable” d’un deute de 300 milions de dòlars, que venç en els propers quatre anys.

La declaració d’impostos de Trump va ser un misteri des que es va presentar com a candidat a ocupar la Casa Blanca, i es va convertir en el primer president dels EUA a no oferir detalls sobre les seues finances en dècades. Després de conèixer-se la notícia, el mandatari la va titllar de “falsa” i va acusar Hisenda de “tractar-lo malament”.

Aquesta informació va arribar a tan sols dos dies del cara a cara entre Trump i Joe Biden i a un mes escàs de les eleccions presidencials.

tracking