SEGRE

JUSTÍCIA CORRUPCIÓ

Absolts Rato i trenta-tres acusats

L'Audiència Nacional conclou que l'operació va comptar amb l'aprovació de tots els supervisors || Carrega contra la Fiscalia per l'absència de delictes concrets

Rodrigo Rato, al costat de la resta d’acusats durant una de les sessions del judici.

Rodrigo Rato, al costat de la resta d’acusats durant una de les sessions del judici.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sortida a borsa de Bankia va ser legal i va comptar amb el beneplàcit dels organismes supervisors, segons la principal conclusió de la sentència dictada ahir per l’Audiència Nacional, que absol, després de 8 anys de causa, els 34 acusats, entre els quals l’expresident de l’entitat i del Fons Monetari Internacional, Rodrigo Rato, per delictes d’estafa als inversors i falsedat comptable. Rato ja estava complint condemna pel cas de les targetes black de Caja Madrid. En la sentència, que arriba mentre l’entitat es troba immersa en la seua fusió amb CaixaBank per crear l’entitat financera més gran del país, l’Audiència insisteix que l’operació va ser aprovada i seguida de prop, entre altres, pel Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), i afirma que el fullet que es va entregar als inversors “contenia una àmplia i precisa” informació. Així mateix qüestiona el paper de la Fiscalia Anticorrupció, per “l’absència de mencions especifiques” i les “escassíssimes referències als implicats durant el judici, així com la falta d’atribució de fets concrets a cada un.

La interlocutòria de l’Audiència Nacional dóna una importància clau al suport amb què va comptar Bankia per part dels supervisors tant en “la decisió de sortir a borsa com en la determinació de fer-ho amb l’estructura de doble banc” ja que les dos resolucions van ser enterament contemplades pel Banc d’Espanya, que a més les va aprovar després de calibrar els avantatges i inconvenients que les esmentades decisions comportaven”, per després determinar que “resulta evident que el procés que va culminar amb la sortida a borsa de l’entitat va ser supervisat amb èxit comptant amb l’aprovació de totes les institucions”.

Les acusacions van titllar d’“injusta” la sentència i van anunciar un recurs davant del Tribunal Suprem

L’operació va acabar amb el rescat financer més gran de la història d’Espanya i es van injectar en l’entitat més de 22.000 milions de diner públic per salvar el banc, procedent de la fusió de set caixes d’estalvis, entre les quals Caja Madrid.

Després de conèixer la sentència, les acusacions van manifestar malestar amb una sentència que van qualificar d’“injusta”. L’Associació Espanyola d’Accionistes Minoritaris d’Empreses Cotitzades va avançar que la recorrerà davant del Tribunal Suprem.

tracking