SEGRE

PANORAMA

El Parlament debatrà avui sobre la inhabilitació i el PSC no hi participarà

Torra compareixerà a l'inici de la sessió

Torrent, ahir, abans de la celebració de la Junta de Portaveus.

Torrent, ahir, abans de la celebració de la Junta de Portaveus.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament celebrarà aquesta tarda una sessió monogràfica per debatre sobre la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat. Així ho va certificar ahir el president de la Cambra, Roger Torrent, després de l’acord adoptat en aquest sentit per la Junta de Portaveus a petició de JxCat. La sessió començarà amb la compareixença del mateix Torra davant de l’hemicicle, del qual va deixar de ser diputat el mes de gener d’aquest any per la mateixa causa que ara l’ha apartat de la prefectura de la Generalitat. En la part final de la sessió, està previst que es votin propostes de resolució.

En qualsevol cas, els que no seran al Parlament a l’hora del debat seran els diputats del PSC, segons va anunciar ahir el primer secretari de la formació, Miquel Iceta. En aquest sentit, va explicar que aquest ple de “comiat” de Torra suposa “un pas més en la degradació institucional”.

El PSC no hi assistirà perquè creu que el ple “degrada” les institucions, i el PP i Cs hi aniran a criticar el procés

Al contrari, els representants del Partit Popular sí que assistiran a l’hemicicle perquè s’escolti la veu “dels catalans que defensen la llei i la democràcia”. Tanmateix, no participaran en les votacions de les propostes de resolució. Per la seua banda, Cs, que també farà acte de presència a la Cambra, encara no ha decidit si votarà els textos o no. “Hi serem per defensar la dignitat de tots els catalans davant d’aquells que només volen seguir parlant del procés”, va sentenciar Carlos Carrizosa. Els comuns no es van pronunciar sobre la seua participació en aquest ple. Una de les incògnites que hi pot haver en aquest ple, i en tots els que se celebrin fins que es dissolgui la Cambra catalana abans dels comicis, és si els grups poden presentar iniciatives que demanin mesures o accions concretes al Govern, ja que després de la inhabilitació de Torra està en funcions i la seua activitat és limitada, o si s’han de cenyir a plantejar propostes declaratives.

tracking