SEGRE

PANORAMA

Torra porta la inhabilitació al Constitucional i sosté que la condemna busca “enderrocar-lo”

En demana la suspensió i insisteix en la “parcialitat” dels magistrats que el van jutjar i en la “desproporció” de la pena || El tribunal de garanties decidirà dimarts que ve si manté o no la sentència del Suprem

Torra, ahir, acompanyat per la consellera de Presidència, Meritxell Budó, a la seua sortida de Lledoners.

Torra, ahir, acompanyat per la consellera de Presidència, Meritxell Budó, a la seua sortida de Lledoners.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quim Torra va presentar ahir un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional contra la sentència del Suprem que confirma la condemna d’inhabilitació que li va imposar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per no retirar del Palau de la Generalitat una pancarta de suport als líders independentistes empresonats i exiliats abans del període electoral de les generals del 28 d’abril de l’any passat. Així, ni vint-i-quatre hores després de la resolució del Suprem que va apartar Torra de la presidència de la Generalitat, la seua defensa no va esgrimir davant del Constitucional que l’objectiu d’aquesta resolució era “enderrocar-lo”, alhora que va insistir en la “parcialitat” dels magistrats que van intervenir en el procés, tant en el judici a Barcelona com en la decisió del recurs a Madrid. I és que, per als lletrats de Torra, la pena d’any i mig d’inhabilitació i la multa de 30.000 euros per no acatar un mandat de la Junta Electoral Central és “desproporcionada”, i en demanen la suspensió.

Els magistrats del tribunal de garanties abordaran el recurs de Torra, que és un pas imprescindible per accedir a la Justícia europea, dimarts de la setmana que ve. Sense entrar en el fons de la qüestió, decidiran si suspenen o no de forma cautelar l’execució de la sentència. Un dia abans, dilluns, el TSJC debatrà en una vista els extrems de com executar la pena imposada a Torra.

tracking