SEGRE

ESNOTICIA

Sanitat imposarà restriccions a Madrid malgrat el rebuig d'Ayuso

Després d'aprovar-se la proposta per confinar municipis grans || La comunitat, l'única afectada, assegura que aquesta no és “jurídicament vàlida” i no l'executarà

Un policia realitza un control en una de les zones que, actualment, es troben confinades a Madrid.

Un policia realitza un control en una de les zones que, actualment, es troben confinades a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, imposarà noves restriccions de mobilitat a Madrid i nou municipis de la regió tal com estava previst en el pacte per unificar els criteris de la lluita contra la Covid-19 en tots els municipis de més de 100.000 habitants. Aquesta mesura va ser aprovada ahir en un ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut amb 13 vots a favor. El govern madrileny, que capitaneja Isabel Díaz Ayuso, se’n va desmarcar a última hora i hi va votar en contra malgrat que va ser la mateixa comunitat la que va assolir l’acord amb el Govern de manera bilateral. També s’hi van oposar Catalunya, Galícia, Andalusia, Múrcia i Ceuta.

La resolució, fruit d’“una decisió col·legiada”, va dir Illa, serà publicada “en els propers dies” al BOE a través d’una ordre ministerial, per la qual cosa serà d’obligat compliment.

El govern de Díaz Ayuso l’haurà de fer efectiva, ja que, de moment, és l’única comunitat que supera els indicadors, és a dir, presenta xifres de més de 500 casos de coronavirus per cada 100.000 habitants, amb una positivitat dels PCR superiors al 10% i amb una ocupació de les UCI superior al 35%.

A grans trets, això suposarà un confinament perimetral de les zones afectades, una reducció d’aforaments i horaris en comerços i restaurants i limitacions en reunions socials. Malgrat això, Madrid va assegurar que aquesta ordre no és vàlida i va dir que no l’aplicarà ja que no es “va aprovar per consens”.

Lleida seria l’únic municipi de la província que podria veure’s afectat per l’acord, si bé està lluny d’assolir els indicadors necessaris per a això.

tracking