SEGRE

POLÍTICA EUA

Trump arrossega al fang Biden en un debat ple d'atacs personals

El demòcrata titlla de “pallasso” el president

El president Donald Trump i el demòcrata Joe Biden, durant el seu primer cara a cara, a Cleveland.

El president Donald Trump i el demòcrata Joe Biden, durant el seu primer cara a cara, a Cleveland.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà Donald Trump i el demòcrata Joen Biden, els dos candidats a ocupar durant els propers quatre anys la Casa Blanca, van protagonitzar dimarts a la nit un aspre debat ple d’atacs personals i interrupcions en el seu primer cara a cara abans de les eleccions del 3 de novembre.

La duresa de l’encontre, celebrat a Cleveland, va quedar clara des del començament quan el candidat demòcrata va manar callar al president, que va arribar a qualificar de “pallasso”. I és que malgrat els esforços del moderador, Chris Wallace, un dels millors entrevistadors del país, per reconduir el debat cap a temes d’actualitat com la pandèmia, la situació del sistema sanitari o la renovació del Tribunal Suprem, els dos candidats es van instaurar en una tònica d’atacs personals. “Ets el pitjor president que els EUA han tingut mai”, va etzibar Biden a Trump, que va acusar també de ser una “mascota” al servei del president rus, Vladímir Putin, de “tirar més llenya al foc” en qüestions d’índole racial o de fer enginyeria fiscal per pagar menys impostos. Trump, lluny de defugir la confrontació, va reconèixer que “només un estúpid” no intentaria pagar menys impostos i es va burlar de Biden, que va titllar de “socialista”, per presumir de portar mascareta per prevenir contagis de coronavirus.

Trump va arribar a incloure entre els atacs un problema de drogodependència que va tenir un fill de Biden

L’actual inquilí de la Casa Blanca també va aprofitar l’ocasió per tornar a sembrar el dubte sobre la transparència de les imminents eleccions. També va atacar el seu contrincant recordant-li el problema que un dels seus fills va tenir amb les drogues i acusant-ne un altre, Hunter Biden, de “corrupte” per treballar per a una empresa de gas a Ucraïna mentre el seu pare era vicepresident.

tracking