SEGRE

POLÍTICA

Borràs diu que la data de les eleccions catalanes anunciada per Torrent s'hauria d'haver acordat amb JxCat

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha assegurat aquest divendres que la data de les eleccions catalanes anunciada pel president del Parlament català, Roger Torrent, s’hauria d’haver acordat prèviament amb la seua for

Imatge de la portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs.

Imatge de la portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs.EFE/BALLESTEROS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha assegurat aquest divendres que la data de les eleccions catalanes anunciada pel president del Parlament català, Roger Torrent, s’hauria d’haver acordat prèviament amb la seua formació.

En una entrevista a 'L’hora de la 1', recollida per Europa Press, Borràs ha reconegut que s’ha assabentat en directe de la convocatòria de comicis a Catalunya, que Torrent ha fixat per al proper 14 de febrer si no hi ha un debat d’investidura previ a la cambra.

"Aquestes qüestions haurien d’acordar-se, però ha estat així. Tinc la mateixa informació que vostè", ha apuntat la dirigent de JxCat, que ha insistit que "s’havia parlat de poder acordar aquestes qüestions".

Amb tot, Borràs ha explicat que és "la seua potestat com a president del Parlament", i que les dates que s’estudiaven eren el 31 de gener, el 7 de febrer o, com així ha estat, el 14 de febrer. En la seua entrevista, Torrent ha apuntat que la llei estableix uns terminis clars, per la qual cosa si no hi ha debat d’investidura, el còmput finalitzaria dimecres 10 de febrer, però per les actuals circumstàncies sanitàries consideren que és millor celebrar els comicis el diumenge següent.

En aquest context, i preguntada si serà la candidata de Junts per als comicis, Borràs ha explicat que aquest cap de setmana serà el final del procés congressual del partit en el qual es votaran les ponències política i organitzativa.

"A partir d'aquí, hi ha un reglament en què es parla de primàries i es parlarà de quan es posa en marxa aquest mecanisme. Amb la inhabilitació de Torra estem abocats a l’escenari electoral. En aquest procés de primàries, jo estaré en disposició", ha afirmat.

Així, Borràs ha apuntat que va ser l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont el que li va demanar que anés a les llistes del 21 de desembre. "I com sap que estic en aquest projecte transversal per com va influir en alguns l’1 d’octubre, sap que he estat sempre a disposició", ha afegit, per després assegurar que "el millor candidat és el que pot tenir els suports de la gent".

Pel que fa a la seua imputació al Tribunal Suprem, Borràs ha incidit que té la "consciència molt tranquil·la" pel seu paper al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. "Hi ha una causa oberta, però haurien de tenir fonaments i no respondre als motius que vivim les persones que formem part del moviment independentista", ha lamentat.

tracking