SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Rodrigo Rato aconsegueix el tercer grau penitenciari

Dormirà a casa amb un braçalet telemàtic || El Congrés investigarà l''operació Kitchen', amb l'oposició del PP

Imatge d’arxiu de Rodrigo Rato en una sortida de la presó.

Imatge d’arxiu de Rodrigo Rato en una sortida de la presó.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat de Vigilància Penitenciària de l’Audiència Nacional va concedir ahir el tercer grau a l’expresident de Bankia Rodrigo Rato sota control telemàtic, dos dies després de conèixer la sentència que l’absol per la sortida a la Borsa de l’entitat que va dirigir.

En una interlocutòria, el magistrat José Luis Castro assenyala que la mateixa Junta de Tractament del centre penitenciari de Soto del Real ha proposat per majoria la seua progressió al tercer grau, a l’entendre que està capacitat per continuar complint la condemna en un règim de semillibertat. Per això, es basa en els informes emesos pels professions de l’equip tècnic del centre penitenciari.

L’únic control que se li imposa és estar sempre localitzable mitjançant un braçalet electrònic

L’exvicepresident econòmic en el Govern de José María Aznar va entrar a la presó l’octubre del 2018, quan el Tribunal Suprem va confirmar la condemna imposada per l’Audiència Nacional a quatre anys i mig pel cas de les targetes black de l’extinta Caja Madrid, l’únic dels condemnats que encara continua a la presó.

A l’haver complert ja una quarta part de la condemna, a l’abril la junta de tractament de la presó va proposar concedir-li el tercer grau, si bé un mes més tard la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, dependent del ministeri de l’Interior, es va negar, entre altres motius, perquè encara tenia pendent dos procediments judicials, un dels quals la sentència per la sortida a Borsa de Bankia el 2011 que es va conèixer dimarts i que absol els 34 acusats.

D’altra banda, el Ple del Congrés va aprovar ahir la creació d’una comissió d’investigació sobre la denominada operació Kitchen, l’operatiu que suposadament es va muntar des del ministeri de l’Interior en l’etapa de Jorge Fernández Díaz per espiar l’extresorer del PP Luis Bárcenas i obtenir proves que poguessin implicar dirigents populars.

En aquest sentit, la iniciativa va tirar endavant amb el vot en contra del Partit Popular, només secundat per Fòrum Astúries, mentre que Vox i Coalició Canària van decidir abstenir-se.

tracking