SEGRE

Trump i la seua esposa Melania donen positiu per coronavirus

En la imatge el president dels Estats Units, Donald Trump i la primera dama, Melania Trump

En la imatge el president dels Estats Units, Donald Trump i la primera dama, Melania TrumpEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar la matinada d’aquest divendres que ell, i la primera dama, Melania Trump, han donat positiu per coronavirus. "Aquesta nit, la primera dama i jo hem donat positiu per COVID-19. Començarem el nostre procés de quarantena i recuperació immediatament. Junts el superarem!", va dir Trump a Twitter.

En un comunicat posterior, el metge presidencial, Sean Conley, va detallar que "el president i la primera dama estan bé en aquest moment i planegen romandre a la seua llar a la Casa Blanca durant la convalescència". Melania Trump, precisament, també va dir que tant ella com el seu espòs es troben bé.

"Com massa nord-americans aquest any, el president i jo estem en quarantena a casa després de donar positiu per COVID-19. Ens sentim bé i jo he posposat tots els meus compromisos pròxims. Si us plau, assegurin-se d’anar amb compte i tots junts el superarem", va afirmar.

Trump i la seua esposa es van fer la prova després que aquest dijous es conegués el positiu d’una de les assessores del mandatari, Hope Hicks.

Hicks, de 31 anys, va viatjar diverses vegades aquesta setmana a bord del Air Force One al costat de Trump, l’última aquest dimecres a Minesota, on el mandatari tenia un míting de campanya. També van viatjar junts dimarts a Cleveland (Ohio) per al debat presidencial i dissabte a Pennsilvània a un altre míting.

Mitjans nord-americans van informar que l’assessora va experimentar símptomes de coronavirus en el vol de tornada a Washington des de Minesota, va ser posada en quarantena a l’avió presidencial i aquest dijous es va confirmar el seu positiu per COVID-19.

A Hicks se la va veure sense màscara en diferents moments d’aquests viatges, el mateix que Trump, que no utilitza tapaboques en públic.

Trump va reconèixer el seu positiu per coronavirus dos hores després d’anunciar que ell i la primera dama iniciaven un "procés de quarantena" a causa del positiu d’Hicks.

Després de confirmar-se el positiu, la Casa Blanca va modificar l’agenda de Trump per a aquest divendres en suspendre els actes que tenia previstos fora de la Casa Blanca, que incloïen una trobada amb simpatitzants al seu hotel de Washington i un míting a Sanford, a prop d’Orlando (Florida).

El positiu de Trump impacta de ple a la campanya presidencial nord-americana, els comicis de la qual estan previstos per al proper 3 de novembre.

tracking