SEGRE

ESNOTICIA

París aplica restriccions més dures per frenar el virus

La capital gal·la tanca avui els bars i restringeix les universitats i els restaurants || Arran de l'augment de la taxa d'incidència

Diversos turistes passegen davant l’Arc del Triomf de París.

Diversos turistes passegen davant l’Arc del Triomf de París.EFE/EPA/IAN LANGSDON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats franceses van anunciar ahir una sèrie de noves mesures restrictives a París i la seua regió, com tancament de bars i limitacions en universitats i restaurants, en un intent de frenar l’expansió de la pandèmia, que ha col·locat la zona en alerta màxima.

Totes els bars tancaran a partir d’avui dimarts, quan també es retallarà a la meitat l’assistència a les universitats i els restaurants hauran de complir un nou protocol sanitari més estricte, van anunciar ahir els responsables. També tancaran gimnasos i piscines (tret de per a activitats escolars), es prohibeixen totes les activitats en carpes, i els casaments es limitaran estrictament a l’enllaç, sense convit posterior.

Els comerços limitaran l’assistència a un client per cada quatre metres quadrats de superfície

La capital francesa i tres departaments dels voltants van ser declarats en estat d’alerta màxima per l’expansió del coronavirus a causa de l’elevat nivell d’incidència de la pandèmia i la pressió hospitalària.

Aquest nivell d’alerta màxima arriba perquè la taxa d’incidència del coronavirus a la regió de París és de 260 nous contagis per 100.000 habitants des del 28 de setembre.

França ha registrat fins ara 619.190 casos de coronavirus, amb 32.230 morts des de l’1 de març, i la incidència de la malaltia s’ha accelerat en les últimes setmanes.

tracking