SEGRE

PROTESTES MONARQUIA

Cremen a Lleida i a Tàrrega fotos del rei abans de la seua visita a Catalunya

Realitzen actes a Lleida i Tàrrega

A Lleida els concentrats van cremar una gran foto del monarca.

A Lleida els concentrats van cremar una gran foto del monarca.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de persones es van concentrar ahir al davant de l’ajuntament de Lleida, convocats per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), per cremar fotografies del rei Felip VI en la vigília de la seua visita a Catalunya amb motiu de l’entrega de premis de la Barcelona New Economy Week (BNEW), esdeveniment al qual també assistirà el president del Govern, Pedro Sánchez. En l’acte, en el qual es va incendiar una gran fotografia del monarca posat cap per avall, es va reivindicar que “Catalunya no té rei” i es va carregar contra “la impunitat de la monarquia”. La crema popular, que va ser, segons l’ANC, un “preludi” de les manifestacions convocades per avui a la capital catalana, també es va repetir en altres municipis lleidatans com Tàrrega, on els manifestants van calar foc a prop de mig centenar de fotografies de Felip VI a la plaça Major.

L’entitat independentista va indicar que l’acte es va repetir en 180 punts de Catalunya i que hi van participar més d’un miler de persones que van protestar contra el rei i van demostrar que “Catalunya no té rei”.

Una de les cremes de fotos va tenir lloc a la plaça Sant Jaume de Barcelona, en la qual va ser present la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, que va assegurar que “els Borbó només han governat Catalunya per dret de conquesta”.

Per la seua banda, a Barcelona s’ultimava un ampli dispositiu policial, coordinat pels Mossos d’Esquadra, en el qual participaran prop de 3.000 agents de tots els cossos amb presència a Catalunya.

I és que des de primera hora del matí diferents entitats independentistes han organitzat actes de protesta en diversos punts de la ciutat per “donar-li la benvinguda” al rei, al que no rebran ni Govern, ni Parlament, ni ajuntament.

A Lleida els concentrats van cremar una gran foto del monarca.

A Lleida els concentrats van cremar una gran foto del monarca.ITMAR FABREGAT

tracking