SEGRE

CONFLICTE TERRITORIAL

Un fràgil alto el foc entra en vigor a Nagorno-Karabakh

Amb una negociació entre Armènia i l'Azerbaidjan amb mediació de Rússia || Hores després els dos s'acusen de trencar l'acord

Un pare i el seu fill caminen pels carrers d’una Karabakh destruïda pels continus atacs.

Un pare i el seu fill caminen pels carrers d’una Karabakh destruïda pels continus atacs.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Azerbaidjan i Armènia van declarar ahir un alto el foc humanitari a Nagorno-Karabakh, després de dos setmanes d’intensos combats a l’enclavament que han causat desenes de víctimes civils i militars. Els ministres d’Exteriors d’aquests dos països van arribar a aquest acord després de més de deu hores reunits a Moscou, que va actuar de mediador, a fi de bescanviar presoners de guerra i intercanviar els cossos dels soldats caiguts al front, i a més es van comprometre a iniciar “negociacions substancials” a fi d’aconseguir “aviat” un arranjament pacífic al conflicte.

Malgrat tot, al cap d’unes hores de l’entrada en vigor del cessament al foc, els dos bàndols es van acusar mútuament d’atacs amb artilleria, aviació i drons de combat contra objectius civils, tant a l’enclavament de Karabakh com en localitats d’Armènia i l’Azerbaidjan.

El conflicte té arrel des de l’última etapa de la desapareguda Unió Soviètica, a la qual pertanyien tant Armènia com l’Azerbaidjan. Quan els armenis de Karabakh, majoria a l’enclavament, van demanar la integració a Armènia, va esclatar una guerra que va acabar amb aproximadament 25.000 víctimes mortals i el triomf dels armenis.

tracking