SEGRE

JUSTÍCIA GRÈCIA

Demanen 13 anys de presó per a la cúpula d'Alba Daurada

Milers de persones van celebrar la sentència contra la formació.

Milers de persones van celebrar la sentència contra la formació.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Grècia ha sol·licitat 13 anys de presó per als principals líders del partit neonazi Alba Daurada, identificat la setmana passada en una sentència judicial com una organització criminal, al final d’un simbòlic procés de cinc anys. Així doncs, la fiscal va demanar aquesta pena per al líder de la formació, Nikos Michaloliakos, negacionista i admirador del nacionalsocialisme, així com per a uns altres sis responsables del partit, mentre que per a uns altres onze diputats, entre els quals s’inclou l’esposa de Michaloliakos, ha sol·licitat penes de cinc a set anys de presó.

El tribunal d’Atenes que va emetre la setmana passada els veredictes espera les propostes de les parts per decidir a quant ascendeix la pena per a cadascun dels 68 acusats.

La investigació a Alba Daurada, que va arribar a ser la tercera força política a Grècia el 2012, va començar després de l’assassinat el 2013 del raper Pavlos Fyssas, per la mort del qual ha estat condemnat Giorgos Roupakias, per a qui el Ministeri Públic demana cadena perpètua.

tracking