SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

La Justícia confirma la imputació de Fernández Díaz en el cas Kitchen

L'exministre dirigia Interior quan suposadament es va muntar una trama parapolicial per robar documents a Bárcenas || El PP diu que no tem que 's'aixequi la catifa'

Imatge d’arxiu de Jorge Fernández Díaz durant la seua etapa com a ministre de l’Interior.

Imatge d’arxiu de Jorge Fernández Díaz durant la seua etapa com a ministre de l’Interior.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiencia Nacional Manuel García Castellón va corroborar ahir la imputació de l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz en el cas Kitchen, en el qual s’investiga la creació d’un suposat entramat parapolicial per sostreure a l’extresorer del PP Luis Bárcenas documentació que tenia en el seu poder i que podia comprometre el partit en les trames de corrupció que l’escatxiguen. Segons va fer constar en la interlocutòria per la qual va rebutjar el recurs de Fernández Díaz contra la seua imputació, el departament de l’exdirigent popular era el “centre des del qual es va fer l’operació” d’espionatge. Així mateix, va insistir que hi ha “incidis” que “clarament” incriminen Fernández Díaz. En aquest sentit, va assenyalar l’existència d’uns SMS entre l’exministre i qui va ser la seua mà dreta en el departament, Francisco Martínez, que acreditarien que estava al corrent de la trama. Arran d’això, la Fiscalia ha anat més enllà i apunta que Fernández Díaz hauria participat en els fets que s’investiguen mitjançant la gestació i execució com a màxim responsable del ministeri de l’Interior durant el primer Govern de Mariano Rajoy. Així doncs, Fernández Díaz haurà d’acudir a l’Audiència Nacional a prestar declaració com a investigat el dia 30.

Per contra, el que es va deslliurar ahir mateix de declarar davant del jutge García Castellón per aquests mateixos fets va ser el fals capellà que va assaltar el domicili de Bárcenas i va segrestar la seua família per intentar aconseguir els papers que guardava l’extresorer popular. I és que Enrique Olivares García no va superar un reconeixement forense i es va concloure que no es troba en plenes facultats per respondre les preguntes de la Justícia. El fals capellà compleix condemna per l’esmentat segrest a la presó d’Aranjuez.

Defensen un dels jutges de la Gürtel després dels “insults” que ha rebut aquests últims dies

Mentrestant, l’associació progressista Jutgesses i Jutges per a la Democràcia va sortir ahir en defensa del magistrat de l’Audiència Nacional José Ricardo de Prada després dels “insults” i “desqualificacions personals” que ha patit en els últims dies arran de la revisió per part del Suprem de la sentència de la primera època del cas Gürtel. I és que a aquest jutge se li atribueixen els pronunciaments més contundents sobre l’existència d’una caixa B al PP, que ha matisat l’alt tribunal. En paral·lel, José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid, va dir que el PP no tem que Bárcenas “aixequi la catifa” en aquest cas, en què també està implicat.

tracking