SEGRE

PROCÉS PARTITS

Torrent corrobora el dia 14 de febrer per als comicis

Dimecres comença el compte enrere || Relators de l'ONU i el Consell d'Europa demanen alliberar Cuixart 3 anys després

Cel·la amb bolígrafs feta per Òmnium per recordar Cuixart.

Cel·la amb bolígrafs feta per Òmnium per recordar Cuixart.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, va anunciar ahir que aquest dimecres vinent comunicarà al ple de la Cambra catalana que no hi ha cap candidat alternatiu que pugui substituir Quim Torra com a president de la Generalitat, i activarà d’aquesta manera el compte enrere per a la convocatòria automàtica de les eleccions al Parlament. D’aquesta manera, tal com condicionen els terminis de la llei electoral, els catalans acudiran a les urnes el 14 de febrer per elegir un nou Parlament i un nou president de la Generalitat. Tots els líders empresonats per l’1-O podran participar en la campanya, atès que arrancarà quan el líder d’ERC, Oriol Junqueras, compleixi un quart de la seua condemna, ja que tindrà dret a permisos.

Precisament, ahir es van complir tres anys de l’ingrés a presó dels dos primers dirigents independentistes pels fets esdevinguts a Catalunya aquells dies de setembre i octubre del 2017. El llavors líder de l’ANC, Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, van ingressar a presó per ordre de l’Audiència Nacional. Fa un any van ser condemnats per l’1-O, juntament amb la resta de la cúpula independentista.

Cuixart i Sànchez compleixen 3 anys de presó i defensen l’amnistia per encaminar el conflicte

“L’amnistia és l’única solució capaç de posar a zero el comptador del conflicte polític entre Catalunya i Espanya”, va manifestar Cuixart. Arran d’això, tant la relatora per als drets humans de les Nacions Unides, Mary Lawlor, com la ponent general dels defensors dels drets humans de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Alexandra Louis, van exigir que es posi en llibertat el president d’Òmnium Cultural.

Cel·la amb bolígrafs feta per Òmnium per recordar Cuixart.

Cel·la amb bolígrafs feta per Òmnium per recordar Cuixart.ACN

tracking